Máme pro vás pár rad, tipů a doporučení, abyste byli se svým nákupem u nás maximálně spokojeni a na svém úlovku si náležitě pochutnali.
- Rybí filety jsou zpracovány nejmodernější technologií a vakuovány po porcích. Vždy tak můžete vyndat z mrazničky jen tolik porcí, kolik bude strávníků. Žádné zbytky, žádné plýtvání.
- V boxxi (jak říkáme našim přepravním obalům) jsou vaše ryby bezpečně uložené po dobu minimálně 2 hodin. Běžně vydrží i 4 hodiny, záleží však na okolních podmínkách. Během léta nebo teplých dnů proto počítejte dvě hodiny jako max.
- Hned po příchodu domů nebo převzetí zásilky od kurýra si ryby dejte do mrazničky. Pokud si na nich chcete druhý den pochutnat, uložte je do chladničky viz další bod.
- Postupné povolování v chladničce je ten nejlepší a nejšetrnější způsob rozmrazování. Jiné způsoby, jako například ponořit rybu do teplé vody nebo na ni pustit mikrovlny, rozhodně nedoporučujeme. Rybí maso ztratí pevnou texturu, částečně i chuť, a to by u tak kvalitních ryb byla velká škoda.
- Rozmrazenou rybu můžete skladovat v chladničce maximálně 2 dny. Raději ji ale zpracujte co nejdříve. Inspiraci na vaření najdete v našich receptech.
- Již jednou rozmrazenou rybu znovu nemrazte. V lepším případě si nepochutnáte, v tom horším byste z toho mohli mít zažívací potíže.
A teď co s boxxi boxem?
- Obal můžete vyhodit do žlutých kontejnerů na plasty, jelikož je vyroben z recyklovatelného materiálu. Do směsného odpadu nepatří. Děkujeme proto předem, že nám pomáháte minimalizovat negativní dopad na životní prostředí.
- Pokud budete mít cestu kolem našeho pražského Boxxi house (nebo si půjdete pro svou další objednávku), můžete nám ho vrátit osobně.
- Existují ale i různé možnosti upcyklace. Je to pevný, termoizolační materiál, který se dá k lecčemu jinému využít. Pár nápadů již máme a brzy tady na blogu zveřejníme. Budeme ale rádi za vaše tipy. Posílat nám je můžete na zakaznik@boxxi.cz ideálně i s fotkou.