Naše produkty se nevyznačují jen výjimečnou chutí, ale často se pyšní i nějkterými lokálními i světově uznávanými certifikáty a oceněními. Zde přinášíme jejich kompletní přehled. Konkrétní ocenění jednotlivých produktů najdete na stránce každého z…
Je čerstvá ryba opravdu čerstvá? A jak to vlastně poznáme? V ČR mají lidé stále zafixované, že mražená ryba není dobrá nebo minimálně ne tak dobrá jako čerstvá. Tento předsudek je v našich zeměpisných šířkách často mylný, dokonce je to mnohdy naopak…
Přidaná voda v mražených rybách a mořských plodech. Patří tam nebo nepatří? V popisu produktu často narazíte na určité procento vody, které je v rybě nebo mořských plodech „obsaženo“. Posviťme si na to, jak tuto informaci správně interpretovat.
Pokud nás sledujete déle, už jste jistě slyšeli důvody, proč je lepší si v naší vnitrokontinentální zemi dopřávat mořské produkty zmražené – ve zkratce: je to hospodárnější, ekologičtější, udržitelnější, jistější, praktičtější a tak dále.
Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) jak má vypadat a chutnat treska obecná? Rozhodně ne-obyčejně. Marek z Boxxi mluví o tom, jak vybrat skutečně dobrou tresku.
Znáte-li tresku jen jako nevzhledné kvádříky čehosi s rybí příchutí ze školní jídelny, o hodně přicházíte. Treska jednak není jen jedna (čeština jejich pestrost bohužel tlumí názvoslovím), vzhledem k jemné chuti se dá připravovat na mnoho způsobů a…
Co může být tak zajímavého na tresce? No, to byste se divili... Island, pro nejž je treska důležitým vývozním artiklem, ale stejně tak i nekonečně vítanou lahůdkou pro všechny Islanďany, se už dávno rozhodl pro cestu udržitelnosti. Jakkoliv je…
Pokaždé, když si dopřávám našeho lososa, vybavím si autentickou čistou přírodu Islandu. Myslím na vztah Islanďanů k ní, jejich promyšlený (a proto udržitelný) způsob hospodaření a respekt, se kterým přistupují k přírodnímu bohatství. Tenhle losos…
Už jste viděli nový dokument Netflixu s názvem Seaspiracy? Já ano. A protože ryby jsou náš život, rád bych k tomu napsal pár slov. Především jsem osobně velmi rád, že se díky Seaspiracy začnou veřejně diskutovat témata jako udržitelný rybolov, ......
Rádi bychom vám představili islandskou společnost Omnom, která nám dodává jejich vynikající, a pro nás netradiční, čokolády. Byla založena v roce 2013 kamarády v Reykjavíku, vášnivým šéfkuchařem Kjartanem Gíslasonem a podnikatelem Óskarem…
Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Je čerstvá ryba skutečně čerstvá? Co má rybka za sebou, než se k nám jako čerstvá dostane? Marek z Boxxi k tomu má co říct, neboť mezi rybami je jako ryba ve vodě.
Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Proč jsou mražené ryby dobré? Poslechněte si vysvětlení od Marka z Boxxi.