Nejnovější články

2 min. čtení

Zmraženo na moři - je to ta správná cesta?

Pokud nás sledujete déle, už jste jistě slyšeli důvody, proč je lepší si v naší vnitrokontinentální zemi dopřávat mořské produkty zmražené – ve zkratce: je to hospodárnější, ekologičtější, udržitelnější, jistější, praktičtější a tak dále.

  • Petra Müller
  • 1. února 2022
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 5

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) jak má vypadat a chutnat treska obecná? Rozhodně ne-obyčejně. Marek z Boxxi mluví o tom, jak vybrat skutečně dobrou tresku. 

  • Marek Jirovec
  • 28. ledna 2022
5 min. čtení

Není treska jako treska

Znáte-li tresku jen jako nevzhledné kvádříky čehosi s rybí příchutí ze školní jídelny, o hodně přicházíte. Treska jednak není jen jedna (čeština jejich pestrost bohužel tlumí názvoslovím), vzhledem k jemné chuti se dá připravovat na mnoho způsobů a…

  • Petra Müller
  • 26. ledna 2022
5 min. čtení

Odkud pochází neobyčejná treska obecná?

Co může být tak zajímavého na tresce? No, to byste se divili...  Island, pro nejž je treska důležitým vývozním artiklem, ale stejně tak i nekonečně vítanou lahůdkou pro všechny Islanďany, se už dávno rozhodl pro cestu udržitelnosti. Jakkoliv je…

  • Petra Müller
  • 13. ledna 2022
2 min. čtení

Odkud pochází Boxxi losos arktický?

Pokaždé, když si dopřávám našeho lososa, vybavím si autentickou čistou přírodu Islandu. Myslím na vztah Islanďanů k ní, jejich promyšlený (a proto udržitelný) způsob hospodaření a respekt, se kterým přistupují k přírodnímu bohatství. Tenhle losos…

  • Petra Müller
  • 12. listopadu 2021
5 min. čtení

Boxxi a Seaspiracy

Už jste viděli nový dokument Netflixu s názvem Seaspiracy? Já ano. A protože ryby jsou náš život, rád bych k tomu napsal pár slov. Především jsem osobně velmi rád, že se díky Seaspiracy začnou veřejně diskutovat témata jako udržitelný rybolov, ......

  • Katy Youngová
  • 23. dubna 2021
2 min. čtení

ÓÓÓ MŇAM…. ….OMNOM čokolády

Rádi bychom vám představili islandskou společnost Omnom, která nám dodává jejich vynikající, a pro nás netradiční, čokolády. Byla založena v roce 2013 kamarády v Reykjavíku, vášnivým šéfkuchařem Kjartanem Gíslasonem a podnikatelem Óskarem…

  • Katy Youngová
  • 1. března 2021
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 1

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Je čerstvá ryba skutečně čerstvá? Co má rybka za sebou, než se k nám jako čerstvá dostane? Marek z Boxxi k tomu má co říct, neboť mezi rybami je jako ryba ve vodě.

  • Marek Jirovec
  • 20. listopadu 2020
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 2

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Proč jsou mražené ryby dobré? Poslechněte si vysvětlení od Marka z Boxxi.  

  • Marek Jirovec
  • 20. listopadu 2020
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 3

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Marek vysvětluje, co je důležité při výběru kvalitní ryby. 

  • Marek Jirovec
  • 20. listopadu 2020
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 4

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat. Marek z Boxxi přibližuje, proč mají naše ryby skutečně příběh a jak s Boxxi pokračuje dál.  

  • Marek Jirovec
  • 20. listopadu 2020
2 min. čtení

Příběh našeho vinaře Kamila Prokeše

Vína z vinařství Kamila Prokeše se těší velkému zájmu nejen na našem e-shopu. Jsme rádi, že vám můžeme přibížit příběh tohoto inovátorského moravského vinaře.

  • Katy Youngová
  • 1. listopadu 2020