Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Máslo si necháme povolit v pokojové teplotě. Poté do něj nasekáme petrželku a tymián a nastrouháme česnek. Ochutíme solí a pepřem a pomocí vidličky utřeme v kompaktní hmotu.
Malé mrkve si očistíme a necháme jim kousek zeleného stonku, v závěru to vypadá moc hezky. Ředkvičku a chilli nakrájíme na drobné kostičky přidáme trošku nasekané petrželky a ochutíme solí a šťávou z půlky limetky.
Grill zapneme na střední teplotu a vložíme mrkve potřené olivovým olejem. Začneme opékat a necháme cca 15 minut, aby mrkve lehce změkly.
Grill rozpalíme naplno. Filety ryby osušíme a lehce osolíme a opepříme. Pražmu vložíme kůží dolů a opékáme cca 5 minut. Pak na 2 minuty grill zavřeme, ale necháme prostor nad rybou aby se svrchu zatáhla, ale nespálila, a zbytečně jsme ji nepřetáhli.
Mrkve vyndáme na hlubší talíř a přidáme velkou lžíci bylinkového másla a hezky promícháme aby se mrkve obalily. Na talíř vložíme mrkve, zalijeme zbytkem másla z talíře a na ně položíme rybku, na kterou dáme po celé ploše také bylinkové máslo a dozdobíme ředkvičkovou salsou.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně…