.pepper..field Kampotský pepř bílý

Pravý bílý Kampotský pepř ve zkumavce z českého skla. Nejtajemnější z pepřů, velký elegán a náš osobní favorit. Loupaný ze šťavnatého červeného, má typickou nasládlou zemitou vůni. Jeho chuť je velmi atypická – jemná, smetanová a delikátní. Je oblíbený mezi špičkovými šéfkuchaři, jelikož povzbudí všechny vjemy v jídle, aniž by zastínil jakoukoliv z chutí. 100% organický fair trade produkt, s láskou sbíraný, sluncem sušený a ručně kontrolovaný – kuličku po kuličce.

Sklo se stará o dokonalé uchování veškerého charakteru svého obsahu, konkrétně zrn bílého pepře z kampotských plantáží. Ta jsou získávána z červených zrn sbíraných za plné zralosti plodů. Zrna jsou následně namáčena a zbavována slupky, díky čemuž farmáři získávají bělostná pepřová zrna vynikající svou smetanovou jemností.

Chuť i vůně jsou v tomto případě nesrovnatelné s klasickým pepřem, který je k dostání v supermarketech. Je výrazná, bohatá, a přesto delikátní a jemná. Kampotský bílý pepř není příliš vhodný ke klasickému tmavém masu. Jeho elegantní chuť je nejlepší párovat s masem bílým, tedy drůbeží a rybami. Neuvěřitelným způsobem dokáže pozvednout také mořské plody a je králem studené kuchyně a zeleninových salátů. Ideálně si rozumí také s rizotem a polévkami.

799 Kč 75 g 10 653 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)


Dovézt domů (ČR)

Dovézt domů (Praha)

Do Boxxi house v Praze

Do Boxxi pointů po ČR

O původu

Pepper Field k nám jako první dováží z Kambodži nejchutnější pepř světa – Kampotský pepř. Produkt, o kterém jejich zákazníci a šéfkuchaři říkají, že se chuťově nevyrovná ničemu, co doposud ochutnali. Naprosto obyčejná věc, která vám ale každé jídlo pozvedne na gastro zážitek. Zapomeňte na to, že pepř má pálit. Pepř má především chutnat!

Pepřová zrna exportovaná na váš stůl pocházejí z produkce malých rodinných farem, které k pěstování pepře přistupují s poctivostí a tradičními postupy, které jsou v této oblasti využívány po stovky let. Pepř je od nich vykupován za co nejférovějších podmínek. Zrna si v průběhu exportu procházejí několikanásobnou selekcí, která zaručuje, že se na váš stůl dostává ta nejautentičtější chuť a vůně z Kambodže.

Chuť i vůně jsou v tomto případě nesrovnatelné s klasickým pepřem, který je k dostání v supermarketech. Je výrazná, bohatá, a přesto delikátní a jemná. Navíc je pepř z Kampotu unikátem, který v klasickém obchodě rozhodně nenajdete.