Polévka s lososem arktickým podle pana CUKETKY

Martin Kuciel alias pan Cuketka se s námi podělil o recept, který mu vznikal pod rukama z našeho lososa arktického. Děkujeme za něj @cuketka !

  • Doba přípravy:
    40 minut
  • Rybu vyndáme z mrazáku a necháme ji ideálně přes noc povolit v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce lososa arktického
  • 1 mrkev
  • 1/3 pórku
  • 2 brambory
  • 500 ml vývaru
  • 120 ml smetany
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 30 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • sůl, cukr, ocet podle chuti

Postup

  • Ve větším rendlíku rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme najemno pokrájenou mrkev a pórek.

  • Posolíme a necháme lehce podusit.

  • Zaprášíme moukou, přídáma na kostičky pokrájené brambory a zalijeme vývarem. Povaříme cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.

  • Přidáme smetanu, kopr, cukr a ocet. Zamícháme. 

  • Na povrch vložíme na větší kousky pokrájeného lososa (kůže zbaveného) a necháme asi 5 minut jemně probublávat.

Dobrou chuť!