Osmička Sklář je poctivě vařené pivo na jeden rmut, takové, jaké se historicky v kraji pilo a dříve neodmyslitelně patřilo do každého horkého provozu sklářských hutí. Při tvorbě receptury byl kladen důraz na její lehkost. Pro osmičku se používá pouze moravský slad a žatecký granulovaný chmel, který dotváří lehkost piva.
Je určena především k uhašení žízně, lehkost piva je dána i jeho nižší barvou a odpovídající hořkostí.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Lepek |
Složení | Voda, slad, chmelové produkty. |
Typ kvašení | Spodně kvašené |
Stupňovitost | 8° |
Obsah alkoholu (obj) | 3.70 % |
Objem | 0.33 l |
Hořkost | 29 EBU |
Použité chmely | Premiant a Žatecký poloranný červeňák |
Jakostní zatřídění | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Pivovar Cvikov Pivovarská 405 471 54 Cvikov |
Teplota skladování | Skladujte př teplotě 3-8 °C, chraňte před slunečním svitem a mrazem. |
Historie pivovaru ve Cvikově sahá až do roku 1560, kdy 72 místních obyvatel obdrželo privilegium od zemské správy a začalo s unikátní výrobou pšeničného piva a sladu.
Cvikov se nachází v severních Čechách, které jsou charakteristické krásnými horami a rozsáhlými lesy. V současné době se při výrobě a receptuře výrobků používají ty nejkvalitnější suroviny s inovativními technologiemi. Cvikov má vlastní restauraci umístěnou ve staré sladovně, která umožňuje prezentaci celého portfolia.
Pivovar je uznávaným specialistou na pravé české ležáky, jejichž sortiment začíná u velmi speciálního 8° piva s názvem "Sklář" (ABV 3,7 %), které bylo původně dodáváno do skláren.