Pivovar Cvikov Sklář 8°

Objem: 0.33 l

Osmička Sklář je poctivě vařené pivo na jeden rmut, takové, jaké se historicky v kraji pilo a dříve neodmyslitelně patřilo do každého horkého provozu sklářských hutí. Při tvorbě receptury byl kladen důraz na její lehkost. Pro osmičku se používá pouze moravský slad a žatecký granulovaný chmel, který dotváří lehkost piva.

Je určena především k uhašení žízně, lehkost piva je dána i jeho nižší barvou a odpovídající hořkostí.

4490 Kč 330 ml 136,06 Kč/l

Pivovar Cvikov Sklář 8°

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Vláknina
Bílkoviny
Sůl

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Lepek
Složení Voda, slad, chmelové produkty.

Podrobné informace

O PRODUKTU

Typ kvašení Spodně kvašené
Stupňovitost
Obsah alkoholu (obj) 3.70 %
Objem 0.33 l
Hořkost 29 EBU
Použité chmely Premiant a Žatecký poloranný červeňák
Jakostní zatřídění

O VÝROBĚ

Země původu Česká republika
Výrobce Pivovar Cvikov Pivovarská 405 471 54 Cvikov

SKLADOVÁNÍ A DOBA UCHOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte př teplotě 3-8 °C, chraňte před slunečním svitem a mrazem.

Historie pivovaru ve Cvikově sahá až do roku 1560, kdy 72 místních obyvatel obdrželo privilegium od zemské správy a začalo s unikátní výrobou pšeničného piva a sladu.

Cvikov se nachází v severních Čechách, které jsou charakteristické krásnými horami a rozsáhlými lesy. V současné době se při výrobě a receptuře výrobků používají ty nejkvalitnější suroviny s inovativními technologiemi. Cvikov má vlastní restauraci umístěnou ve staré sladovně, která umožňuje prezentaci celého portfolia.

Pivovar je uznávaným specialistou na pravé české ležáky, jejichž sortiment začíná u velmi speciálního 8° piva s názvem "Sklář" (ABV 3,7 %), které bylo původně dodáváno do skláren.

nahoru
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".