Žitná chlebová mouka, jak již název napovídá, je vhodná zejména na pečení chleba. Obsahuje menší množství lepku, proto je vhodné ji míchat s pšeničnou chlebovou moukou.
Energetická hodnota | 1396 kJ / 330 kcal |
Tuky | 1.1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0.2 g |
Sacharidy | 68 g - z toho cukry 3 g |
Vláknina | 9 g |
Bílkoviny | 7.5 g |
Sůl | <0.01 g |
Alergeny | Lepek |
Složení | Žito, lepek |
Hmotnost | 2000 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Ing. Jiří Pekárek, Rantířov 15 |
Teplota skladování | Skladujte v při teplotě 5-25 °C, při relativní vlhkosti vzduchu maximálně 65 %. |
Pekárkův mlýn se nachází v malé obci Rantířov. Pšeničné i žitné mouky melou technologií firmy Prokop Pardubice tradičním způsobem, za dodržení vysokých požadavků na hygienu a kvalitu zpracování pšeničného zrna.
Pšenice i žito pochází výhradně od českých pěstitelů, konkrétně z oblasti Moravských Budějovic a z oblasti Jindřichohradecka.
V Pekárkově mlýně se snaží o přirozený koloběh věcí, proto jsou veškeré obaly recyklovatelné a v souladu s přírodou.
V kvalitě mouky se odráží zkušenosti několika generací mlynářů a hlavně láska k mlynářskému řemeslu.