Tato mouka je vhodná zejména na pečení chleba a chlebové výrobky. V kombinaci s žitnou chlebovou moukou získáte mnoho různých variant těst.
Energetická hodnota | 1465 kJ / 345 kcal |
Tuky | 1.3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0.3 g |
Sacharidy | 71 g - z toho cukry 2.1 g |
Vláknina | 3.5 g |
Bílkoviny | 11 g |
Sůl | <0.01 g |
Alergeny | Lepek |
Složení | Pšenice, lepek |
Hmotnost | 2000 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Ing. Jiří Pekárek, Rantířov 15 |
Teplota skladování | Skladujte v při teplotě 5-25 °C, při relativní vlhkosti vzduchu maximálně 65 %. |
Pekárkův mlýn se nachází v malé obci Rantířov. Pšeničné i žitné mouky melou technologií firmy Prokop Pardubice tradičním způsobem, za dodržení vysokých požadavků na hygienu a kvalitu zpracování pšeničného zrna.
Pšenice i žito pochází výhradně od českých pěstitelů, konkrétně z oblasti Moravských Budějovic a z oblasti Jindřichohradecka.
V Pekárkově mlýně se snaží o přirozený koloběh věcí, proto jsou veškeré obaly recyklovatelné a v souladu s přírodou.
V kvalitě mouky se odráží zkušenosti několika generací mlynářů a hlavně láska k mlynářskému řemeslu.