Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Asi 30 minut před samotným pečením vyndáme lososa z lednice a necháme ho přijmout pokojovou teplotu. Do misky dáme olivový olej, pepř, citrónovou šťávu a česnek utřený se solí. Pečlivě rozmícháme.
Troubu rozpálíme na 180°C. Na plech dáme pečící papír a lehce jej potřeme marinádou. Na něj dáme lososa a potřeme také svrchu marinádou. Nahoru dáme kolečko citrónu.
Pečeme 15-20 minut podle toho, jak moc chceme lososa propečeného.
My doporučujeme u našich ryb spíše kratší dobu přípravy, kdy ryba zůstává uvnitř krásně vláčná. Vzhledem k původu a způsobu produkce se nemusíte obávat středně propečeného masa, stejně jako u dobrého steaku.
Dáme vařit vodu na chřest a osolíme jí.
Do mísy dáme žloutky, vyšleháme metličkou do pěny a pokračujeme v míchání nad vodní lázní. Poté postupně za stálého míchání přiléváme rozpuštěné (nejlépe přepuštěné) máslo. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a na závěr přidáme pažitku.
Pokud je omáčka příliš hustá, lze přidat lžičku vody, bílého vína nebo vinného octa.
Chřest zalomíme abychom se zbavili dřevnaté části. Vložíme do vroucí osolené vody ideálně tak, aby špičky mířily vzhůru, a vaříme 3 minuty.
Lososa naaranžujeme na chřest a zalijeme holandskou omáčkou.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Osvědčená klasika povznesená špetkou kulinařiny na slavnostní oběd či večeři. Pohrajte si s barevností zeleniny, ať máte v každou roční dobu přísun mnoha vitamínů.
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Nestárnoucí kombinace lososa a kopru je díky původu a přípravě masa povýšená na mistrovskou kulinařinu zvládnutou do 20 minut! :)
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Náš losos je tak lahodný a vlivem šetrného zpracování hned po výlovu a následného šokového zmrazení i absolně bezpečný, že si jej bez obav můžete dopřát i za syrova.…
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…