Pečená treska s restovaným pak choi podle @restartujem

Tento recept je součástí nové kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která bude brzy v prodeji na našem eshopu i v Boxxi house v Praze. Restart jídelníčku si pro své rybí recepty vybírá jen prvotřídní suroviny. Boxxi je jejich jasná volba v případě ryb a mořských plodů. 

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Tresku v předvečer přípravy vyndejte z mrazáku a nechte ji přes noc v lednici pozvolna rozmrznout. Tak bude její chuť a textura jako právě vylovené ryby. 

Suroviny

počet porcí

  • PEČENÁ TRESKA 2 porce tresky
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 2 lžičky černého sezamu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • RESTOVANÉ PAK CHOI 1 lžička nasekaného zázvoru
  • 500 g pak choi (nebo pekingského zelí)
  • 1 citrón
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 špetka sůl
  • KUCHAŘKA 1 kus

Postup

  • Koriandr nasekejte najemno. Z citrónu vymačkejte štávu. Tresku očistěte, zbavte kostí, osolte ji, pokapejte citrónem, posypte nasekaným koriandrem a sezamem.

  • Plech nebo formu na pečení vyložte pečicím papírem a tresku na něj položte. Vložte do predehřáté trouby a pečte pri 180 °C asi 15–20 minut (doba pečení závisí na výšce filetu).

  • Mezitím si očistěte pak choi, každý list podélně rozpůlte a zprudka krátce orestujte na sezamovém oleji spolu s nadrobno nasekaným zázvorem a česnekem. Osolte.

  • Pečenou tresku podávejte na lůžku s restovaného pak choi.

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".