Tento recept je součástí nové kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která bude brzy v prodeji na našem eshopu i v Boxxi house v Praze. Restart jídelníčku si pro své rybí recepty vybírá jen prvotřídní suroviny. Boxxi je jejich jasná volba v případě ryb a mořských plodů.
Koriandr nasekejte najemno. Z citrónu vymačkejte štávu. Tresku očistěte, zbavte kostí, osolte ji, pokapejte citrónem, posypte nasekaným koriandrem a sezamem.
Plech nebo formu na pečení vyložte pečicím papírem a tresku na něj položte. Vložte do predehřáté trouby a pečte pri 180 °C asi 15–20 minut (doba pečení závisí na výšce filetu).
Mezitím si očistěte pak choi, každý list podélně rozpůlte a zprudka krátce orestujte na sezamovém oleji spolu s nadrobno nasekaným zázvorem a česnekem. Osolte.
Pečenou tresku podávejte na lůžku s restovaného pak choi.