Paella s krevetami a kalamáry podle @davidvkuchyni

Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami - z naší nabídky vyberte buď krevety Vannamei nebo o něco větší Black tiger. 

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Mořské plody nechte velmi pozvolna rozmrazit. Ideálně je nechte 8 hodin v lednici povolit. 

Suroviny

počet porcí

Doporučené snoubení

Codorníu Mediterrania brut

Postup

  • Nejprve rozmražené mořské plody osušíme, kalamára nakrájíme na kolečka. 

  • Na lžíci olivového oleje v hlubší pánvi nebo hrnci s poklicí orestujeme cibuli nakrájenou na jemno a stroužek nasekaného česneku. Dejte jí asi 2 minuty na mírném ohni, jen aby zesklovaťela.

  • Přidáme rýži a restujeme další minutku. Poté přidáme sladkou a uzenou papriku a znovu minutu zarestujeme.

  • Přidáme drcené rajčata, sůl, pepř a opět minutku restujeme. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky a zmrzlý hrášek a zalijeme vývarem, tak aby byla rýže celá pod tekutinou.

  • Přidáme šafrán a na mírném plameni vaříme, postupně dolíváme vývar. Můžeme občas promíchat.

  • Asi v půlce vaření, kdy spotřebujeme vývar, dáme na malý plamen, přiklopíme a pod pokličkou dovaříme rýží do měkka.

  • Nakonec si na druhé pánvi zprudka opečeme mořské plody. Krevety stačí max 2 minuty z každé strany. Kalamáry minutu z každé strany. Tak aby vše zůstalo šťavnaté a křehké.

  • Paellu podáváme přímo v pánvi s vyskládanými mořskými plody navrchu, ozdobíme rozmarýnem a citrónem.

Dobrou chuť!