Osvědčená klasika povznesená špetkou kulinařiny na slavnostní oběd či večeři. Pohrajte si s barevností zeleniny, ať máte v každou roční dobu přísun mnoha vitamínů.
Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Brokolici rozebereme na malé růžičky a předvaříme cca 3 minuty ve vroucí vodě. Poté zchladíme v ledové vodě.
Ve stejné vodě uvaříme hrášek, tomu stačí minutka, dvě. Poté také zchladíme v ledové vodě. Poté ve stejné vodě dáme uvařit brambory doměkka.
Petrželku nasekáme na jemno. Papriku na větší kousky, jarní cibulky překrojíme na půl, rajčátka na čtvrtiny.
Do rendlíku dáme olivový olej a na mírném plameni na něm opečeme cibuli nakrájenou na velmi jemno. Opékáme jen do změknutí, ne do tmava. Následně zalijeme vývarem, přidáme kůru z 1 citrónu a necháme svařit na cca 1/4 původního objemu. Potom odstavíme a dokončíme před podáváním.
Lososa osušíme a pokud ho chceme i s kůží je třeba ostrým nožem oškrábat šupiny. Kůži nařízneme. Na středně rozpálenou pánev dáme opékat lososa kůží dolů. Opékáme cca 3 minuty. Poté otočíme a dopečeme z druhé strany už jen cca minutu. Vedle něj na pánvi opečeme cibulku a papriku. Zeleninu osolíme.
Brambory rozšťoucháme a společně s 25g másla rozmícháme metlou do jemna. Na závěr přidáme petrželku a smetanu.
Vše kromě rajčat ohřejeme. Hrášek rozmačkáme a ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Lososa osolíme maldonskou solí. Servírujeme vše společně.
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Nestárnoucí kombinace lososa a kopru je díky původu a přípravě masa povýšená na mistrovskou kulinařinu zvládnutou do 20 minut! :)
Náš losos je tak lahodný a vlivem šetrného zpracování hned po výlovu a následného šokového zmrazení i absolně bezpečný, že si jej bez obav můžete dopřát i za syrova.…
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Tradiční severský gravlax je gurmánskou třešničkou každého dobrého pohoštění. Na přípravu ale nepotřebujete žádnou školu, zvládně ji opravdu každý.
Plná chuť arktického lososa ustojí i výrazné ingredience jako zázvor, česnek, nebo dokonce pálivou omáčku sriracha. Nechme tedy stranou decentní klasiku se solí a citronem a…