zpět

ÓÓÓ MŇAM…. ….OMNOM čokolády

  • Katy Youngová
  • 1. března 2021
  • 2 min. čtení

Rádi bychom vám představili islandskou společnost Omnom, která nám dodává jejich vynikající, a pro nás netradiční, čokolády. Byla založena v roce 2013 kamarády v Reykjavíku, vášnivým šéfkuchařem Kjartanem Gíslasonem a podnikatelem Óskarem Þórðarsonem, které spojily jejich vášně a přesvědčení a vyrábí malé šarže tabulkových čokolád s použitím nejkvalitnějších kakaových bobů z různých míst světa a svébytných ingrediencí.

Jako šéfkuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku či ve Švédsku. Jeho nadšení pro jídlo a jeho spřízněnost pro pečivo a dezerty ho dovedla až k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar a začal se věnovat její výrobě. Nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu, ale brzy začal experimentovat s příchutěmi. Společně s přítelem z dětství Þórðarsonem založili skromnou produkční laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a zrodil se OMNOM.

Posláním společnosti je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Kakaové boby jednoho původu z Madagaskaru, Tanzanie či Nikaraguy, organická cukrová třtina, přírodní islandské sušené mléko, a to vše se získává s individuální péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Omnom nakupuje veškeré přísady napřímo pro možnost posouzení sociálních, enviromentálních a ekonomických dopadů.

A protože po stránce etiky a kvality se naše filosofie velmi podobají a především proto, že jsou OMNOM čokolády tak "boží", můžete si je jako poutavý dárek nebo jako sladkou tečku za rybí večeří pořídit na našem e-shopu.

Z čeho můžete vybírat?

Dále by Vás mohlo zajímat

2 min. čtení

Zmraženo na moři - je to ta správná cesta?

  • Petra Müller
  • 1. února 2022
2 min. čtení

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 5

  • Marek Jirovec
  • 28. ledna 2022
5 min. čtení

Není treska jako treska

  • Petra Müller
  • 26. ledna 2022