Krásný chuťový klam zažijete, když se zakousnete to tabulky této bílé čokolády s opraženým ječmenem. Jemná bílá čokoláda je přidáním aktivního uhlí zbarvena do černa.
Omnom. Zvláštní název pro čokoládu, říkate si? Po prvním soustu této výběrové, na Islandu vyráběné, čokolády už řeknete jen "omnom nom nom..." a vše je jasné.
Nápad na výrobu čokolády vzešel v roce 2013 z přátelství dvou Islanďanů, kteří se rozhodli produkovat tzv. "bean-to-bar" čokoládu z těch nejlepších kakaových bobů celého světa. V malých objemech a s citem pro ty nejsvůdnější příchutě připravují Óskar a Kjartan lahodné směsi pro atraktivně tvarované tabulky z místního výjimečně lahodného mléka a také islandské vločkové soli, která se tradiční metodou vyrábí v islandském Saltverku.
Vločkovou sůl ze Saltverku máme v několika příchutích najdete mezi kořením.
Energetická hodnota | 2490 kJ / 599 kcal |
Tuky | 43 g - z toho nasycené mastné kyseliny 26 g |
Sacharidy | 45 g - z toho cukry 39 g |
Bílkoviny | 6,4 g |
Sůl | 0,9 g |
Vláknina | 1,9 g |
Alergeny | Obiloviny obsahující lepek. |
Složení | Bio kakaové máslo, bio třtinový cukr, islandský ječmen, pražený ječný slad, extrakt z ječného sladu, mořská sůl, barvivo - aktivní uhlí, slunečnicový lecitin (E322), ,kokosový olej, shellac E904, leštící látky (glukozový sirup, palmový olej, stabilizátor E414, kyselina E330). |
Obsahuje 40% kakaové sušiny. |
Hmotnost | 60 g |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Island |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |