Výjimečně krémová bílá čokoláda s nádechem vanilky. Navíc, se dvěma jemně hořkými čokoládovými sušenkami, vyrobenými ze 70% tmavé čokolády Tanzania.
Pozor, závislost na této tabulce je letos v létě velmi pravděpodobná ; )
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | — |
Složení | — |
Energetická hodnota | 2431 kJ / 585 kcal |
Tuky | 42 g - z toho nasycené mastné kyseliny 25 g |
Sacharidy | 44 g - z toho cukry 36 g |
Bílkoviny | 7,7 g |
Sůl | 1,25 g |
Vláknina | 1,4 g |
Alergeny | Obiloviny obsahující lepek, vejce, máslo. |
Složení | Bílá čokoláda (kakaové máslo, třtinový cukr, sušené plnotučné mléko, mořská sůl, emulgátor (slunečnicový lecitin)), čokoládové sušenky (pšeničná mouka, margarín (palmový olej, řepkový olej, kyselina citrónová E330), emulgátor E471, antioxidanty E306 a E304, barvivo E160a), cukr, kakaový prášek, vejce, máslo, 70% čokoláda (kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, emulgátor (slunečnicový lecitin)), kypřící látka E500, sůl, stabilizátory E525 a E501, stabilizátor E300. |
Obsahuje 30% kakaové sušiny. |
Hmotnost | 60 g |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Island |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |
Omnom. Zvláštní název pro čokoládu, říkate si? Po prvním soustu této výběrové, na Islandu vyráběné, čokolády už řeknete jen "omnom nom nom..." a vše je jasné.
Nápad na výrobu čokolády vzešel v roce 2013 z přátelství dvou Islanďanů, kteří se rozhodli produkovat tzv. "bean-to-bar" čokoládu z těch nejlepších kakaových bobů celého světa. V malých objemech a s citem pro ty nejsvůdnější příchutě připravují Óskar a Kjartan lahodné směsi pro atraktivně tvarované tabulky z místního výjimečně lahodného mléka a také islandské vločkové soli, která se tradiční metodou vyrábí v islandském Saltverku.
Vločkovou sůl ze Saltverku máme v několika příchutích najdete mezi kořením.