Ryby z Islandu patří k nejzdravějším a nejchutnějším v Evropě. Okolní chladné vody nejsou kontaminovány nebezpečnými látkami a ryby zde mají ideální podmínky pro svůj růst a vývoj. Jejich maso je pevné, chutné a s vysokým obsahem živin. Například arktický losos z Islandu má až dvojnásobně vyšší množství omega-3 mastných kyselin než jiné druhy lososa z jiných oblastí.
Kvalitu rybího masa ovlivňuje i to, jak je ryba lovena. Záměrně si vybíráme rybáře, kteří chytají tradičně, na dlouhý vlasec s háčkem, a týž den se vracejí s úlovkem do přístavu. Tam ryby okamžitě zpracují. U farmových ryb je pro nás zcela zásadní přirozený způsob chovu a krmení bez GMO, antibiotik či růstových aditiv.
V našem e-shopu nabízíme kvalitní ryby od producentů, kteří striktně dodržují mezinárodní standardy udržitelného rybolovu.
Naše ryby se zpracovávají téměř okamžitě po ulovení. Většinou ručně, případně s použitím nejmodernějších a nejšetrnějších technologií. Rybí filety jsou následně zmrazeny a zavakuovány. Zmrazené rybí filety se zabalí a připraví k expedici. První část cesty plují lodí a pak pokračují pozemní dopravou až do našeho Boxxi housu v pražských Nuslích.
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Není tajemstvím, že i špičkoví šéfkuchaři pracují s mraženými rybami, dokonce i při přípravě sushi, které je velmi náročné na čerstvost a kvalitu. My používáme metodu IQF, která čerstvé rybí maso šokově zmrazí při teplotě -60 °C. Díky tomu zůstanou nutriční hodnoty, textura i chuť zcela zachovány.
Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc, žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou. Nejlepší způsob, jak se o tom můžete přesvědčit sami, je objednat si naše ryby.