Nori je nejrozšířenější řasou japonské kuchyně. Bez těcho tenkých plátků s tmavě zelenou barvou se při přípravě sushi neobejdete, můžete je však využít i pro přípravu salátů, polévek nebo asijských nudlí.
Mořské řasy se řadí mezi potraviny, které mají nejvyšší koncentraci živin na světě. Obsahují vysoké množství minerálů a stopových prvků nebo vlákniny.
Tip na přípravu: Pokud chcete zvýraznit chuť řasy, vezměte 2-3 listy a najednou je krátce protáhněte nad plamenem. Opakujte z obou stran.
Energetická hodnota | 1235 kJ / 295 kcal |
Tuky | 2,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g |
Sacharidy | 2 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 46,1 g |
Sůl | 0,45 g |
Vláknina | 40,9 g |
Alergeny | - |
Složení | 100% mořské řasy. |
Hmotnost | 25 g (10 listů) |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Jižní Korea |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu a chladu. |