Při výrobě chlebu používá pekárna svou vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas.
Při druhém stupni kvasu pekařský mistr také šlechtí chuť chlebu. Chléb vyrábí řemeslným způsobem z 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto – našimi předky běžně užívanému procesu – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Lepek |
Složení | Mouka žitná fermentovaná, mouka pšeničná chlebová, žitný kvas, kmín, sůl jemná, pekařský přípravek (pražený ječmen), voda. |
Hmotnost | 1300 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Náš chléb a.s., Na Výšině 3373/11, 466 01 Jablonec nad Nisou |
Teplota skladování | Skladujte v suchu. |
Jsme rodinná pekárna, založená na 25 let dlouhé rodinné tradici. NÁŠ CHLÉB, čerstvý a voňavý, pro Vás s láskou připravujeme v naší provozovně v Jablonci nad Nisou. Celý koncept pekárny NÁŠ CHLÉB je již od začátku zaměřen na ruční výrobu a prodej řemeslně vyráběného pečiva.
Pečeme od tradičních českých chlebů, po chleby s olivami, chia semínky, žitné chleby nebo borodinský chléb, jehož výrobní postup trvá déle než 20 hodin. Toto je pro nás již více o umění než o řemeslu. Mimo různé druhy chlebů v pekárně pečeme široký sortiment pečiva. Od klasických staročeských housek a rohlíků po focaccia, ciabatty, cornové pečivo a v neposlední řadě koláče, marokánky, perníky a spousty dalšího.