Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací, ale díky jednoduché přípravě a absolutní čerstvosti, si ji vychutnáte z pohodlí domova kdykoliv dostanete chuť.
Ve velkém hrnci si na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a zalijeme bílým vínem.
Vložíme koření a bylinky kromě petržele. Do připravené marinády vsypeme mušle.
Syrové mušle, které jsou otevřené a po stisku se opět otevřou, vyhodíme a nejíme. Značí to totiž, že mušle už je déle "bez života" a mohla by vám způsobit zažívací potíže.
Slávky necháme pod pokličkou na mírném ohni v marinádě vařit asi 5 minut.
Nakonec na mušle vsypeme nakrájenou petržel a lžíci másla a necháme už jen pod pokličkou dojít.
Společně s marinádou servírujeme v hlubokých talířích. Slávky vybíráme ze schránek první prázdnou mušlí-schránkou, kterou používáme jako kleštičky. Přikusujeme bagetu namočenou v delikátní šťávě.
Platí zde opačné pravidlo: Slávky, které se vařením neotevřely, nekonzumujeme.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Tenhle recept je jako pohlazení. Jen pár jednoduchých přísad, ale sehrají spolu úžasný chuťový koncert. Jen nezapoměňte vybírat skutečně kvalitní suroviny, ať vám koncert…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…