Mozzarella Fior di latte neboli „mléčný květ“ je mozzarella vyrobená z kravského mléka. Výroba Scamorzy* probíhá podobně, jako u Mozzarelly. Narozdíl od nejznámějšího sýru se ručně vytvarované malé kuličky nakládají do slaného nálevu. Na povrchu se tak vytvoří pevnější film, díky kterému vnitřek lehce zraje a získává charakteristickou chuť. Jemné zauzení přidává příjemné kouřové aroma.
*Jedná se o velmi čerstvý produkt, proto skladujte při teplotě min. 2 °C a max. 4 °C.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Mléko |
Složení | Mléko, jedlá sůl, syřidlo, kyselina citrónová - regulátor kyselosti, sušina min. 40%, tuk v sušině min. 40%, sůl max. 1,5%. |
Hmotnost | 200 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Mozzarellart Bělehradská 237/11 140 00 Praha 4 - Nusle Česká republika |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě od 2 do 4 °C. |
Mozzarellart je prvním výrobcem ručně vyráběné mozzarelly v Praze. Tento obchod a jeho koncept výroby je naprosto unikátní v celé České republice.
Motto, kterým se každý den řídí, je jednoduché - italská tradice, české mléko. Tato jedinečná formule umožňuje vytvářet sýry, které mají výjimečnou kvalitu a čerstvost. Každý den vyrábí mozzarellu, burratu, ricottu, scamorzu a mnoho dalších. I když mají všechny odlišnou chuť, jedno mají společné: všechny se vyrábějí bez použití konzervantů a dalších přidaných látek. Pouze nepasterizované mléko z místní farmy.
Mozzarella je druh potraviny, která je živá. Silně závisí na řemeslné zručnosti výrobce, kvalitě mléka a množství lásky a vášně, které do ní výrobce vkládá.