Ricotta* je velmi jemný a lehký sýr, bohatý na bílkoviny. Má bezpočet využití - na sladko, i slano. Na pomazánky, do těstovin i dezertů. Stačí přidat bylinky a vytvoříte lahodnou svačinu, která chutná dětem, i dospělým.
A kde se vzal jeho název? Jednoduché! Tento neodolatelný druh mléčného výrobku pochází ze syrovátky, která zůstává při výrobě sýra a znovu se vaří. (Ri-cotta znamená znovu pečený)! Vyrobeno z nepasterovaného mléka. Sýrová hmota se pasteruje během výroby.
*Jedná se o velmi čerstvý produkt, proto skladujte při teplotě min. 2 °C a max. 4 °C.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Mléko |
Složení | Mléko, jedlá sůl, syřidlo, kyselina citrónová - regulátor kyselosti, sušina min. 22%, tuk v sušině min. 45%, sůl max. 1,5%. |
Hmotnost | 250 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Mozzarellart Bělehradská 237/11 140 00 Praha 4 - Nusle Česká republika |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě od 2 do 4 °C. |
Mozzarellart je prvním výrobcem ručně vyráběné mozzarelly v Praze. Tento obchod a jeho koncept výroby je naprosto unikátní v celé České republice.
Motto, kterým se každý den řídí, je jednoduché - italská tradice, české mléko. Tato jedinečná formule umožňuje vytvářet sýry, které mají výjimečnou kvalitu a čerstvost. Každý den vyrábí mozzarellu, burratu, ricottu, scamorzu a mnoho dalších. I když mají všechny odlišnou chuť, jedno mají společné: všechny se vyrábějí bez použití konzervantů a dalších přidaných látek. Pouze nepasterizované mléko z místní farmy.
Mozzarella je druh potraviny, která je živá. Silně závisí na řemeslné zručnosti výrobce, kvalitě mléka a množství lásky a vášně, které do ní výrobce vkládá.