Mořský okouník s restovanou zeleninou a bramborovou kaší podle @davidvkuchyni

  • Okouníka nechte před přípravou pomalu rozmrznout - nejšetrněji to jde přes noc v lednici. 

Suroviny

počet porcí

Postup

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody do měkka.

  • Zeleninu si nakrájíme na stejně velké kusy, cibuli na klínky.

  • Rybu důkladně osušíme (mokrá kůže se velmi ráda přichytí k pánvi). Rozpálíme postupně dvě pánve, do obou přidáme olivový olej.

  • V první pánvi na středním plameni začneme opékat rybu. Stranou kůži dolů a opékáme do zlatova. Poté na chvíli otočíme a necháme zvolna dojít.

  • V druhé pánvi si opečeme zeleninu Rozpálíme, přidáme cuketu, minutu po ní papriku, další minutu poté cibuli. Ještě 1-2 minuty opékáme. Poté stáhneme z plotny, přidáme koření a česnek a případně dosolíme. Chceme zeleninu ještě lehce křupavou, ne uvařenou do bezvědomí :)

  • Vymíchame metlou brambory s máslem do hladka, poté přidáme mléko dle potřeby. Dochutíme solí.

  • Podáváme rybu (osolenou vločkovou solí) na bramborové kaši, přidáme zeleninu. Lze zakápnout ještě třeba trochou chimichurri. 

Dobrou chuť!