Mořský ďas se širokými nudlemi a petrželovou emulzí

Ryby nejsou časově náročné na přípravu. Což je další důvod k tomu, abychom si je vařili častěji. Stačí pár základních ingrediencí a máte skvělé jídlo. Šťavnaté maso mořského ďasa je úplně bez kostí, proto si ho můžete nerušeně vychutnat s těstovinami a lehkou bylinkovou omáčkou.

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Rybu necháme přes noc rozmrznout v chladničce.

Suroviny

počet porcí

Doporučené snoubení

Louis Robin, Petit Chablis

Postup

  • Připravíme si rybu. Před přípravou maso lehce osušíme papírovou utěrkou a osolíme.

    Den předem vyndáme mořského ďasa z mrazáku a necháme v chladničce rozmrznout.

  • Dáme si vařit vodu na těstoviny.

  • Na rozpálené pánvi (výkon plotýnky na 75 %) rozpustíme máslo, přilijeme olej a vložíme rybu. Postupně otáčíme, aby bylo zatažené ze všech stran.

    Když k máslu přidáte na pánev olej, nebude se vám připalovat.

  • Pánev s mořským ďasem vložíme do trouby vyhřáté na 70 °C a necháme 10 minut odpočívat.

  • Mezitím si uvaříme těstoviny na skus.

  • V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, nastrouhanou kůrou z citronu a lehce zakápneme citronovou šťávou.

  • Petrželku nasekáme nahrubo a vmícháme do máslové emulze.

  • Uvařené těstoviny smícháme s petrželovou emulzí a posypeme petrželkou.

  • Pomocí naběračky vytvoříme na talíři z těstovin „hnízdo“ a na něj položíme porci mořského ďasa.

Dobrou chuť!