Ryby nejsou časově náročné na přípravu. Což je další důvod k tomu, abychom si je vařili častěji. Stačí pár základních ingrediencí a máte skvělé jídlo. Šťavnaté maso mořského ďasa je úplně bez kostí, proto si ho můžete nerušeně vychutnat s těstovinami a lehkou bylinkovou omáčkou.
Připravíme si rybu. Před přípravou maso lehce osušíme papírovou utěrkou a osolíme.
Den předem vyndáme mořského ďasa z mrazáku a necháme v chladničce rozmrznout.
Dáme si vařit vodu na těstoviny.
Na rozpálené pánvi (výkon plotýnky na 75 %) rozpustíme máslo, přilijeme olej a vložíme rybu. Postupně otáčíme, aby bylo zatažené ze všech stran.
Když k máslu přidáte na pánev olej, nebude se vám připalovat.
Pánev s mořským ďasem vložíme do trouby vyhřáté na 70 °C a necháme 10 minut odpočívat.
Mezitím si uvaříme těstoviny na skus.
V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, nastrouhanou kůrou z citronu a lehce zakápneme citronovou šťávou.
Petrželku nasekáme nahrubo a vmícháme do máslové emulze.
Uvařené těstoviny smícháme s petrželovou emulzí a posypeme petrželkou.
Pomocí naběračky vytvoříme na talíři z těstovin „hnízdo“ a na něj položíme porci mořského ďasa.