Vychutnejte si nesmrtelné spojení mandli a čokolády. A ta špetka soli ji jednoznačně pozvedává do chuťových výšin, odkud se už nebudete chtít vrátit.
A kdybyste potřebovali přisolit, máme tu i tu sůl.
Omnom. Zvláštní název pro čokoládu, říkate si? Po prvním soustu této výběrové, na Islandu vyráběné, čokolády už řeknete jen "omnom nom nom..." a vše je jasné.
Nápad na výrobu čokolády vzešel v roce 2013 z přátelství dvou Islanďanů, kteří se rozhodli produkovat tzv. "bean-to-bar" čokoládu z těch nejlepších kakaových bobů celého světa. V malých objemech a s citem pro ty nejsvůdnější příchutě připravují Óskar a Kjartan lahodné směsi pro atraktivně tvarované tabulky z místního výjimečně lahodného mléka a také islandské vločkové soli, která se tradiční metodou vyrábí v islandském Saltverku.
Vločkovou sůl ze Saltverku máme v několika příchutích najdete mezi kořením.
Energetická hodnota | 2437 kJ / 587 kcal |
Tuky | 43 g - z toho nasycené mastné kyseliny 22 g |
Sacharidy | 38 g - z toho cukry 37 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 0,3 g |
Vláknina | 6 g |
Alergeny | Mandle a mléko. |
Složení | Bio třtinový cukr, kakaové máslo, mandle, sušené mléko, bio kakaové boby z Madagaskaru, mořská sůl a slunečnicový lecitin (E322). |
Obsahuje 45% kakaové sušiny. |
Hmotnost | 60 g |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Island |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |