Velmi jemná paštika s nádechem pšeničného piva. Již při přípravě přidáváme pšeničné pivo a Weissbier želé. Pro jemnou chuť a strukturu doplněné o farmářské máslo a paštika je díky tomu jemnějšího charakteru.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Lepek |
Složení | Kuřecí játra 50 %, vepřové maso 14 %, máslo 12 %, vepřové sádlo 12 %, pšeničné pivo 10 % (pšeničný a ječný slad, chmel), sůl, pepř, želatina, koření. |
Hmotnost | 100 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | Paštiku si nejlépe vychutnáte na kváskovém chlebu nebo jiném kvalitním pečivu. |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Melememaso - provozovna: Leopoldova 2138/16, Praha 4, 149 01 |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 0 - 5 °C. |
Melememaso je malý producent prémiových pochutin. Tato prémiová paštikárna vznikla, asi jako všechny dobré nápady, díky souhře štěstí, náhody a nadšení. Honza s Tomášem jsou dlouholetí kamarádi a nadšenci do kvalitního a dobrého jídla. Tomáš prošel mnoha kuchařskými štacemi ve vyhlášených pražských kuchyních, až zakotvil na pozici šéfkuchaře. Honza naproti tomu pracoval v korporátu a úspěšně rozvíjel manažerskou kariéru v bankovnictví. Jednoho červnového večera se, oba znaveni každodenní rutinní prací, potkali na pivu. Tomáš přinesl na ochutnání svoji domácí paštiku. V tu chvíli se jim v hlavě zrodila velká myšlenka, jejich nový cíl, životní výzva. A právě tady to všechno začalo. Následovalo mnoho společných setkání, zkoušení, ochutnávání, porovnávání... Výstižné jméno Melememaso na sebe nedalo čekat dlouho.
Neustálé ladění a vymýšlení nových chutí je náplní jejich každodenní práce.
Odměnou za vynaložené úsilí bylo umístění v Britské soutěži Great taste Awards, též známé jako Gastro-oskary. Čtyři hodnocené paštiky dostaly toto prestižní ocenění s tím, že Husí paštika s Bordeaux získala ocenění nejvyšší a to 3 hvězdičky. S touto paštikou se paštikáři účastnili prestižního Galavečera vítězných produktů v Londýně.
Baví je to, jsou ve svém živlu, dělají to srdcem a snaží se paštikaření posunou na nejvyšší úroveň. Jestli se jim to daří, zvažte sami, ochutnejte!