Mečoun steak

Křehké, libové maso

Naši mečouni pochází z tropické oblasti - Srí Lanky. Jejich křehké, velmi chutné a šťavnaté maso je perfektní na grilování. Nejlepší recept je zároveň ten nejjednodušší - steak z mečouna opečte na grilu a ochuťte citronovou šťávou a dobrým olivovým olejem. Pro mečouna (stejně jako pro tuňáka) platí, že méně je více. Opečte jen rychle z obou stran, aby střed steaku zůstal šťavnatý. Takto připravený si vás mečoun získá svou oříškově jemnou chutí.

335 Kč 2 x 200g 838 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)

Mečoun steak hluboce zmrazený, bez přidané vody

Zdroj ryby: Lovená

Chuť a textura
Křehké, libové maso

Způsob přípravy
Grilování 3+2 min
Smažení 3+2 min
Vaření v páře *** NOT TRANSLATED ***
Pečení 10 min

Způsoby použití
grilování
smažení
pečení
steak

Nutriční údaje na 100 g

Energie 605 kj / 144 kcal
Bílkoviny 20 g
Tuky 6 g
Sůl 0,2 g
Sacharidy 0,8 g

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g výrobku (orientační)

Energetická hodnota 605 kj / 144 kcal
Bílkoviny 20 g
Tuky 6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g
Sůl 0,2 g
Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g
Alergeny obsahuje ryby. může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů
Složení Mečoun obecný

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 0 až 2 °C 3 dny
Mraznička -6 °C 1 týden
Mraznička -12 °C 1 měsíc
Mraznička -18 °C a nižší Viz datum minimální trvanlivosti
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku

O PRODUKTU

Latinský název ryby Xiphias gladius
Obchodní označení Mečoun obecný, steak bez kůže, hluboce zmrazený, vakuově balený
Hmotnost
Celková 400 g
Bez glazury 400 g
Návod na přípravu výrobek je určen k tepelné úpravě
Upozornění výrobek může obsahovat kosti

O VÝROBĚ

Způsob produkce Lov
Kategorie lovného zařízení Háčky a šňůry
Země odlovu FAO 57 Východní Indický oceán
Země původu Srí Lanka
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Zmrazeno dne uvedeno na obalu výrobku