Naši mečouni pochází z tropické oblasti - Srí Lanky. Jejich křehké, velmi chutné a šťavnaté maso je perfektní na grilování. Nejlepší recept je zároveň ten nejjednodušší - steak z mečouna opečte na grilu a ochuťte citronovou šťávou a dobrým olivovým olejem. Pro mečouna (stejně jako pro tuňáka) platí, že méně je více. Opečte jen rychle z obou stran, aby střed steaku zůstal šťavnatý. Takto připravený si vás mečoun získá svou oříškově jemnou chutí.
Expirace - 08/2022
Zdroj ryby: Lovená
Chuť a textura
Křehké, libové maso
Způsoby použití
grilování
smažení
pečení
steak
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 506 kJ / 121 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 4 g |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 0 g |
Energetická hodnota | 506 kJ / 121 kcal |
Tuky | 4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,09 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Mečoun obecný. |
Latinský název ryby | Xiphias gladius |
Obchodní označení | Mečoun obecný, steak bez kůže, hluboce zmrazený, vakuově balený |
Hmotnost | |
Celková | 400 g |
Bez glazury | 400 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | Háčky a šňůry |
Země odlovu | FAO 57 Východní Indický oceán |
Země původu | Srí Lanka |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |