Mečouna naložíme na hodinu do marinády, na kterou smícháme bílé suché víno, balsamico ocet, sůl, pepř, citrónovou kůru, mix čerstvých bylinek a olivový olej.
Marináda by měla chutnat výrazně, až přesoleně.
Mezitím, co se mečoun marinuje, si připravíme salát z quinoy.
Quinou uvaříme dle návodu a necháme zchladnout. V mezičase vypreparujeme zrníčka z granátového jablka a na sucho na pánvi opečeme kešu ořechy. Pokrájíme sušené meruňky (případně můžeme dát jiné oblíbené sušené ovoce – švestky, fíky, rozinky).
Na zálivku smícháme citrónovou šťávu a olivový olej. Natrháme si lístky máty a na tenká kolečka nakrájíme šalotku. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a citrónem.
Mečoun steak připravujeme medium, abychom maso příliš nevysušili. Ideálně ho pečte na rozpáleném grilu 2 min z obou stran + 1 minutu nechte steaky odpočinout.
Mečouna naaranžujte na hromádku salátu a případně ještě dozdobte mátou.