Lososový sandwich podle Marka z Boxxi

Nestárnoucí kombinace lososa a kopru je díky původu a přípravě masa povýšená na mistrovskou kulinařinu zvládnutou do 20 minut! :) 

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Porce lososa nechte - ideálně přes noc - povolna rozmrznout.

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce lososa arktického
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 4 lžíce kvalitní majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 snítky čerstvého kopru
  • citrón
  • 2 ks ciabatty
  • 2 hrsti salátu (frisée, polníčku, rukoly nebo mix salátových lístků)
  • 1/2 salátové okurky
Doporučené snoubení

Weinwurm, Asia Blend White

Postup

  • Nejprve si připravíme koprový dip/dressing. Smícháme majonézu, bílý jogurt, snítku nasekaného kopru, špetku soli, pepř, citronovou kůru a pár kapek olivového oleje. Dáme na 10 min uležet do lednice.

  • Na kompletaci burgerů si nachystáme frisée salát, salátovou okurku nakrájenou na kolečka a ciabatty (nebo jiný druh oblíbeného pečiva), které podélně rozkrojíme.

  • Lososa pečeme na středně rozpáleném grilu na kůži cca 2 min a pak otočíme na další 2 min na sval. Maso necháme odpočinout a mezitím dáme na 1 min na gril opéct ciabatty.

  • Spodní půlku ciabatty namažeme dresingem, na něj natrháme maso z lososa (kůži nepoužijeme), poklademe plátky okurky a salátem a přiklopíme druhou polovinou pečiva. Hostina do ruky je hotová :)

Dobrou chuť!