Nestárnoucí kombinace lososa a kopru je díky původu a přípravě masa povýšená na mistrovskou kulinařinu zvládnutou do 20 minut! :)
Nejprve si připravíme koprový dip/dressing. Smícháme majonézu, bílý jogurt, snítku nasekaného kopru, špetku soli, pepř, citronovou kůru a pár kapek olivového oleje. Dáme na 10 min uležet do lednice.
Na kompletaci burgerů si nachystáme frisée salát, salátovou okurku nakrájenou na kolečka a ciabatty (nebo jiný druh oblíbeného pečiva), které podélně rozkrojíme.
Lososa pečeme na středně rozpáleném grilu na kůži cca 2 min a pak otočíme na další 2 min na sval. Maso necháme odpočinout a mezitím dáme na 1 min na gril opéct ciabatty.
Spodní půlku ciabatty namažeme dresingem, na něj natrháme maso z lososa (kůži nepoužijeme), poklademe plátky okurky a salátem a přiklopíme druhou polovinou pečiva. Hostina do ruky je hotová :)