Lososovo-krevetový špíz s opečenými bramborami a salátem podle @Davidvkuchyni

Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale zoufat - my máme ryb dost a rádi se podělíme! :)

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Lososa i krevety vyndejte den předem z mrazáku do lednice. Pomalým a šetrným rozmražením zachováte chuť i texturu masa.

Suroviny

počet porcí

  • Grilovaný špíz: 2 porce lososa
  • 8 ks krevet
  • Marináda: 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • chilli dle chuti
  • mořská sůl
  • olivový olej Chiavalon Romano
  • Opečené brambory: 300 g menších brambor
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • olej na opékání
  • Zeleninový salát: 1 hrst rukoly
  • 10 cherry rajčat
  • 1 menší žlutá paprika
  • citronová štáva
  • sůl

Postup

  • Lososa nakrájíme na kousky velké jako krevety. Společně s krevetami napíchne na špejli.

    David lososový filet rozřízl podélně, na špejli ho napíchl ve tvaru písmena S a záhyby proložil krevetami.

  • Malé brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Následně je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do skoro měkka - zabere to cca 15 minut. Poté je scedíme a necháme vychladnout.

  • Česnek a petrželku nasekáme najemno. Vložíme do misky, přidáme 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, citrónovou šťávu a chilli dle chuti. Promícháme a uložíme stranou.

  • Cherry rajčátka nakrájíme na poloviny, papriku na větší kostky. Přidáme k nim rukolu a dáme do lednice.

    Salát dochutíme těsně před servírováním, aby nám rukolové listy nezvadly.

  • Špízy potřeme olivovým olejem a rozpálíme gril.

  • Mezitím rozpálíme pánev, přidáme olivový olej a brambory a opečeme je dozlatova.

  • Špízy grilujeme maximálně 2 minuty z každé strany. Lososa ani krevety není potřeba propékat dlouho, abychom je nevysušili. Jakmile jsou špízy hotové, potřeme je připravenou marinádou a necháme v teple odpočinout.

  • Opečené brambory odstavíme z plotny dochutíme solí a pepřem. Vmícháme petrželku.

  •  Salát dochutíme olivovým olejem, solí a citrónovou šťávou.

     Servírujeme vše společně.

Dobrou chuť!