-25% Losos obecný uzený Na soli od Trnečky (DMT 28.09.2023)

Intenzivní s jemnou texturou

Uzení studeným kouřem je tradiční způsob uchování ryb v severských zemích. Losos je ručně předkrájený na tenké sashimi plátky a připraven k servírování.

Tento duhový pstruh pochází z Dánských ekologických chovů, které jdou proti proudu masové produkce a soustředí se na udržitelnost a kvalitu. Jsou hrdými držiteli cerfitikátů ASC.

Filet se marinuje v prémiové mořské soli značky Piazolla. Samotné uzení probíhá na bukovém/olšovém dřevě a trvá okolo 48 hodin při teplotě max. 19° C. Uzená chuť pak podtrhuje perfektní labužnický zážitek.

159 Kč11925 Kč 100 g 1 192,5 Kč/kg

Losos obecný uzený Na soli od Trnečky (DMT 28.09.2023) plátky

Chuť a textura: Intenzivní s jemnou texturou

Způsob přípravy:
Grilování -
Smažení -
Vaření v páře -
Pečení -

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Vláknina
Bílkoviny
Sůl

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Obsahuje ryby.
Složení

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 830 kJ / 200 kcal
Tuky 13 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 3 g

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Obsahuje ryby.
Složení Losos obecný, mořská sůl 3 %, přírodní kouř z bukového/olšového dřeva

O PRODUKTU

Latinský název ryby Salmo salar
Hmotnost 100 g
Upozornění Výrobek může obsahovat kosti.

O VÝROBĚ

Způsob produkce ryby Farmový chov Norsko
Země původu Česká republika
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Vyrobeno dne uvedeno na obalu výrobku

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 1 - 4 °C viz datum spotřeby.
Spotřebujte do uvedeno na obalu výrobku.

Kdo náš už zná, tak ví, že my v Boxxi máme Island nejen v mrazáku, ale i v srdci. A stejně to mají Stanislav a Klára Trnečkovi. Standa se řemeslu uzení ryb naučil v islandském smokehousu, od vyhlášených producentů uzených pstruhů. Zkušenosti, tradiční způsob uzení a poctivý a zodpovědný přístup k produkci mu přirostl k srdci tak, že se rozhodl pro vybudování vlastního smokehousu. Zakotvil v Brně, kde má i svou ruční výrobnu a udírnu. Trnečka Smoked fish navazuje na severské dědictví tradičního uzení ryb studeným i teplým kouřem a klade důraz na poctivou ruční malovýrobu namísto mechanizované velkoprodukce. Díky bohatým zkušenostem, severské tradici, autenticity a citu pro detail dostanete vždy prvotřídní gastronomický zážitek.

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".