Uzení studeným kouřem je tradiční způsob uchování ryb v severských zemích. Losos je ručně předkrájený na tenké sashimi plátky a připraven k servírování.
Tento duhový pstruh pochází z Dánských ekologických chovů, které jdou proti proudu masové produkce a soustředí se na udržitelnost a kvalitu. Jsou hrdými držiteli cerfitikátů ASC.
Filet se marinuje v prémiové mořské soli značky Piazolla. Samotné uzení probíhá na bukovém/olšovém dřevě a trvá okolo 48 hodin při teplotě max. 19° C. Uzená chuť pak podtrhuje perfektní labužnický zážitek.
Chuť a textura: Intenzivní s jemnou texturou
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 830 kJ / 200 kcal |
Tuky | 13 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | Losos obecný, mořská sůl 3 %, přírodní kouř z bukového/olšového dřeva |
Latinský název ryby | Salmo salar |
Hmotnost | 100 g |
Upozornění | Výrobek může obsahovat kosti. |
Způsob produkce ryby | Farmový chov Norsko |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |
Kdo náš už zná, tak ví, že my v Boxxi máme Island nejen v mrazáku, ale i v srdci. A stejně to mají Stanislav a Klára Trnečkovi. Standa se řemeslu uzení ryb naučil v islandském smokehousu, od vyhlášených producentů uzených pstruhů. Zkušenosti, tradiční způsob uzení a poctivý a zodpovědný přístup k produkci mu přirostl k srdci tak, že se rozhodl pro vybudování vlastního smokehousu. Zakotvil v Brně, kde má i svou ruční výrobnu a udírnu. Trnečka Smoked fish navazuje na severské dědictví tradičního uzení ryb studeným i teplým kouřem a klade důraz na poctivou ruční malovýrobu namísto mechanizované velkoprodukce. Díky bohatým zkušenostem, severské tradici, autenticity a citu pro detail dostanete vždy prvotřídní gastronomický zážitek.