Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo skvěle doplní spíše sušší texturou masa divokého lososa.
Ze změklého másla, bylinek, utřeného česneku a soli vymícháme bylinkové máslo. Zarolujeme do potravinářské fólie a dáme zatuhnout do lednice.
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody doměkka.
Fazolky a chřest očistíme. Z chřestu odkrojíme tvrdé konce, z fazolek odkrojíme špičky.
Zeleninu si jednotlivě uvaříme ve vroucí osolené vodě. Chřest i fazolky cca 4 minuty a poté dáme zchladit do ledové vody. Hrášek jen ve vodě zpaříme, stačí 30 vteřin. Poté také do ledové vody.
Lososa osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Lososa dáme grilovat, na střední teplotě. Stačí mu 3-4 minuty z každé strany. V polovině otočíme, abychom si vytvořili hezkou mřížku.
Pokud máte rádi lososa úplně propečeného nechejte ho na grilu déle. My ale doporučujeme připravovat rybu spíše kratší dobu, aby byla uvnitř pěkně štavnatá. Vzhledem k původu a způsobu produkce se nemusíte obávat středně propečeného masa, stejně jako u dobrého steaku.
Během grilování vymícháme z brambor, másla a mléka jemné pyré. Dochutíme případně solí. Na zbytku másla ohřejeme na pánvi zeleninu.
Lososa servírujeme na pyré a vedle sebe vyskládané zeleniny. Osolíme mořskou solí a posypeme čerstvě mletým pepřem. Nahoru položíme bylinkové máslo.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně…