Loin z tresky tmavé s pečenou petrželí

Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně soustředit na výjimečnou chuť, která se v tomto receptu snoubí s jemně nasládlou chutí pečené petržele.

  • Doba přípravy:
    60 minut
  • TIP: Petržel si můžete upéct předem a pak jen ohřát spolu s treskou. Hladkolistou petrželku vmíchejte těsně před podáváním.

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce loin z tresky tmavé
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 400 g kořenové petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 hrst hladkolisté petrželky

Postup

  • Tresku necháme v chladničce s dostatečným předstihem rozmrznout. Poté rybu lehce osušíme a osolíme.

  • Petržel oloupeme a nakrájíme na kolečka silná cca 0,5 cm. Smícháme s olejem, solí a pepřem a pečeme v troubě na 280 °C asi 25 minut.

  • Upečenou petržel vyndáme z trouby, necháme vychladnout a smícháme s posekanou hladkolistou petrželkou.

  • Na plech vyložený pečicím papírem položíme porce ryby a jejich vrchní část potřeme hrubozrnnou hořčicí a navrch vložíme kousek másla.

  • Vložíme do trouby zchladlé na 70 °C a necháme 25 minut péct. Pokud máte teplotní sondu, nastavte ji na 56 °C.

  • Na talíř dáme upečenou petržel (vrstvíme spíše do výšky) a nahoru položíme porci tresky.

Dobrou chuť!