Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně soustředit na výjimečnou chuť, která se v tomto receptu snoubí s jemně nasládlou chutí pečené petržele.
Tresku necháme v chladničce s dostatečným předstihem rozmrznout. Poté rybu lehce osušíme a osolíme.
Petržel oloupeme a nakrájíme na kolečka silná cca 0,5 cm. Smícháme s olejem, solí a pepřem a pečeme v troubě na 280 °C asi 25 minut.
Upečenou petržel vyndáme z trouby, necháme vychladnout a smícháme s posekanou hladkolistou petrželkou.
Na plech vyložený pečicím papírem položíme porce ryby a jejich vrchní část potřeme hrubozrnnou hořčicí a navrch vložíme kousek másla.
Vložíme do trouby zchladlé na 70 °C a necháme 25 minut péct. Pokud máte teplotní sondu, nastavte ji na 56 °C.
Na talíř dáme upečenou petržel (vrstvíme spíše do výšky) a nahoru položíme porci tresky.