Krevety patří do kmene korýšů a řadí se mezi nejoblíbenější mořské plody. Jsou bohaté na bílkoviny, mají nízký obsah tuku a jsou dobrým zdrojem železa, selenu a dalších užitečných vitaminů a antioxidantů.
Kreveta Vannamei je sněhově bílá s charakteristickými krátkými rýhami na krunýři. Struktura masa je jemná a delikátní s výbornou chutí. Velkou výhodou krevet je, že jejich příprava netrvá dlouho a jsou velice dobře stravitelné.
Naše krevety jsou navíc bez fosfátů. Mají také velmi křehkou texturu. Proto je mrazíme s ochrannou glazurou, která zajistí maximální zachování chuti i kvality. Po rozmrazení můžete zaznamenat vyšší množství tekutiny, ale vězte, že krevety samotné jsou bez přidané vody tak, jak jste u našich produktů zvyklí.
Chuť a textura: Lahodná nasládlá chuť
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje korýše. Může obsahovat stopy ryb, měkkýšů a siřičtanů. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 241 kJ / 57 kcal |
Tuky | 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g |
Sacharidy | <0,5 g - z toho cukry <0,5 g |
Bílkoviny | 13,5 g |
Sůl | 1,3 g |
Alergeny | Obsahuje korýše. Může obsahovat stopy ryb a měkkýšů. |
Složení | 80% kreveta bělonohá, voda - glazura (18 %), jedlá sůl (< 2 %), regulátor kyselosti - kyselina citronová E330, citronany sodné E331. |
Latinský název | Litopenaeus vanammei |
Obchodní označení | Krevety vannamei, hluboce zmrazené, syrové, loupané, čištěné, s ochrannou glazurou |
Hmotnost | |
Celková | 1015 g |
Bez glazury | 800 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Indie |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |