Krevety patří do kmene korýšů a řadí se mezi nejoblíbenější mořské plody. Jsou bohaté na bílkoviny, mají nízký obsah tuku a jsou dobrým zdrojem železa, selenu a dalších užitečných vitaminů a antioxidantů.
Kreveta Vannamei je sněhově bílá s charakteristickými krátkými rýhami na krunýři. Struktura masa je jemná a delikátní s výbornou chutí. Velkou výhodou krevet je, že jejich příprava netrvá dlouho a jsou velice dobře stravitelné.
Chuť a textura
vel. 26/30 - syrové, vyloupané
Způsoby použití
grilování
smažení
pečení
Energetická hodnota | 241 kj / 57 kcal |
Bílkoviny | 13,5 g |
Tuky | 0,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g |
Sůl | 1,3 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Alergeny | obsahuje korýše. Může obsahovat stopy ryb a měkkýšů |
Složení | 80% kreveta vannamei, 20% voda, stabilizátor E450, E451, E452 |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Latinský název ryby | Penaeus vanammei |
Obchodní označení | krevety vannamei, s přidanou vodou, hluboko zmrazené, syrové, loupané, čištěné, s ochrannou glazurou |
Hmotnost | |
Celková | 500 g |
Bez glazury | 400 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Indonésie |
Země původu | Holandsko |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |