Tohle je prostě absolutní hit všech grilovacích parties. Nasládlá chuť krevet v doprovodu pikantně-nakyslého přelivu je skoro návyková. Krevety jsou navíc očištěné, bez střívka a hlavy, a tak jejich vyloupnutí bude zábavné a tak snadné, že můžete na pomoc klidně přizvat i děti.
Na rajčatový přeliv si vymícháme olivový olej, balsamico ocet, prolisovaný česnek, snítku nasekané hladkolisté petržele, jemné proužky chili papričky (dle chuti), sůl a pepř a do směsi vložíme přepůlená cherry rajčátka.
Krevety očistíme od slupek – ocásky můžeme ponechat. Napícháme je opatrně na špejle. Špízy lehce osolíme, opepříme a grilujeme zprudka dozlatova.
Špejle namočte na chvilku do vody, aby vám na grilu nehořely.
Krevety přelijeme naloženými rajčátky a podáváme s bílým pečivem. Jednoduché ale skvostné!
Salát s chobotnicí je dokonalým spojením mořské lahodnosti a svěží zeleniny. Křupavý mix baby špenátu, rajčat a okurek ladí s jemně uvařenou chobotnicí, která přidává do…
Tenhle recept je jako pohlazení. Jen pár jednoduchých přísad, ale sehrají spolu úžasný chuťový koncert. Jen nezapoměňte vybírat skutečně kvalitní suroviny, ať vám koncert…
Pestrobarevné léto je v plném proudu, proto ho musíme oslavit chutným salátem a halibutem - jak jinak, než na grilu?
Mečoun je náš grilovací favorit - má skvělou masitou chuť, kterou podtrhne grilovaný chřest a mangold.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…