Krevetový špíz na grilu s rajčatovým přelivem podle Boxxi

Tohle je prostě absolutní hit všech grilovacích parties. Nasládlá chuť krevet v doprovodu pikantně-nakyslého přelivu je skoro návyková. Krevety jsou navíc očištěné, bez střívka a hlavy, a tak jejich vyloupnutí bude zábavné a tak snadné, že můžete na pomoc klidně přizvat i děti.

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Krevety nechte pozvolna rozmraznout - nejšetrněji to jde v lednici přes noc.

Suroviny

počet porcí

  • GRILOVANÉ KREVETY 24 kusů argentinských krevet
  • RAJČATOVÝ PŘELIV 200 g cherry rajčat
  • 100 ml olivového oleje
  • 25 ml balsamikového octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítky hladkolisté petržele
  • KE GRILOVÁNÍ 4 kusy špejle
  • K DOCHUCENÍ 1 špetka červeného kampotského pepře
  • 1 špetka sůl
  • chilli papričky podle chuti

Postup

  • Na rajčatový přeliv si vymícháme olivový olej, balsamico ocet, prolisovaný česnek, snítku nasekané hladkolisté petržele, jemné proužky chili papričky (dle chuti), sůl a pepř a do směsi vložíme přepůlená cherry rajčátka. 

  • Krevety očistíme od slupek – ocásky můžeme ponechat. Napícháme je opatrně na špejle. Špízy lehce osolíme, opepříme a grilujeme zprudka dozlatova.

    Špejle namočte na chvilku do vody, aby vám na grilu nehořely.

  • Krevety přelijeme naloženými rajčátky a podáváme s bílým pečivem. Jednoduché ale skvostné!

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".