Kalamár komandorský

Kalamáry jsou gastronomicky upravené olihně. V Evropě patří mezi nejběžněji konzumované plody moře, jejichž maso má jemnou chuť. Jedná se o unikátní potravinu – neobsahuje prakticky žádný tuk. Kalamár v sobě skrývá prvek selen, který je znám, že odstraňuje z lidského těla soli těžkých kovů.

170 Kč 400g 425 Kč/kg

Kalamár komandorský hluboce zmrazený - tuby, čištěné

Chuť a textura
Jemná chuť, pevné maso

Způsob přípravy

Způsoby použití
grilování
smažení
pečení

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g výrobku

Alergeny obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů
Složení kalmár komandorský

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 0 až 2 °C 1 den
Mraznička -6 °C 1 týden
Mraznička -12 °C 1 měsíc
Mraznička -18 °C a nižší Viz datum minimální trvanlivosti
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku

O PRODUKTU

Latinský název ryby Berryteuthis magister
Obchodní označení kalmár komandorský, tuby, čištěné, odkožené, hloboce zmrazeno, vakuově baleno
Hmotnost
Celková 400 g
Bez glazury 400 g
Návod na přípravu výrobek je určen k tepelné úpravě

O VÝROBĚ

Způsob produkce Lov
Kategorie lovného zařízení vlečné sítě
Země odlovu/odchovu FAO 61, severozápadní Tichý oceán, Kurilské ostrovy, Rusko
Země původu Česká republika
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Zmrazeno dne uvedeno na obalu výrobku