Kalamár komandorský

Kalamáry jsou gastronomicky upravené olihně. V Evropě patří mezi nejběžněji konzumované plody moře, jejichž maso má jemnou chuť. Jedná se o unikátní potravinu – neobsahuje prakticky žádný tuk. Kalamár v sobě skrývá prvek selen, který je znám, že odstraňuje z lidského těla soli těžkých kovů.

170 Kč 400g 425 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)

Kalamár komandorský tuby, čištěné, odkožené, hluboce zmražené

Zdroj ryby: Lovená

Chuť a textura
Jemná chuť, pevné maso

Způsob přípravy
Grilování 2 min
Smažení 3 min
Vaření v páře 3 min
Pečení 5 min

Způsoby použití
grilování
smažení
vaření v páře
pečení

Nutriční údaje na 100 g

Energie 289 kj / 69 kcal
Bílkoviny 13 g
Tuky 2 g
Sacharidy 0,7 g

Podrobné informace

ORIENTAČNÍ NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g výrobku

Energetická hodnota 289 kj / 69 kcal
Bílkoviny 13 g
Tuky 2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sůl 0 g
Sacharidy 0,7 g - z toho cukry 0 g
Alergeny obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů
Složení kalmár komandorský

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 0 až 2 °C 1 den
Mraznička -6 °C 1 týden
Mraznička -12 °C 1 měsíc
Mraznička -18 °C a nižší Viz datum minimální trvanlivosti
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku

O PRODUKTU

Latinský název ryby Berryteuthis magister
Obchodní označení Kalamár komandorský tuby, hluboce zmrazená, vakuově baleno
Hmotnost
Celková 400 g
Bez glazury 400 g
Návod na přípravu výrobek je určen k tepelné úpravě

O VÝROBĚ

Způsob produkce Lov
Kategorie lovného zařízení vlečné sítě
Země odlovu/odchovu FAO 61, severozápadní Tichý oceán, Kurilské ostrovy
Země původu
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Zmrazeno dne uvedeno na obalu výrobku