Druhý nejoblíbenější druh kaviáru z jiker lososovitých ryb. Červený kaviár je bohatý na snadno stravitelné bílkoviny, obsahuje komplex aminokyselin a mastných kyselin Omega-3 a Omega-6, vitamíny A, E, D, K, skupinu B, železo, sodík, draslík, hořčík, fosfor a vápník, jód a lipidy.
Chuť a textura: Jemná oříšková chuť
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 1055 kJ / 252 kcal |
Tuky | 18 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g |
Sacharidy | 4 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 3,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Jikry z divokého lososa (ryby) (Oncorhynchus Keta) 96%, jedlá sůl, konzervant |
Latinský název ryby | Oncorhynchus Keta |
Velikost jikry | 5 mm |
Barva | červená s oranžovým odstínem |
Chuť | jemná |
Hmotnost | 50 g |
Návod na přípravu | určeno k přímé konzumaci |
Skladujte při teplotě | 0 °C až +4 °C. |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |
Způsob produkce | Lov - Aljaška |
Země původu | Německo |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Divoký losos Keta se vyznačuje větším rozměrem a pevnějším obalem jiker. Je oceňován pro jemnou chuť a charakteristický „praskavý“ zvuk při kousání. Velikost vajíček je od 5 mm. Barva je světle červená s výrazným oranžovým odstínem.