Jedinečný kaviár z jiker divokého růžového lososa z Kamčatky. Kamčatský červený kaviár má nejen úžasné chuťové vlastnosti, ale je také zdrojem jódu, vápníku, železa, draslíku, fluoru, fosforu a chrómu, esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6 a také obsahuje vitamíny skupiny B, A, D, E a další cenné vitamíny a minerály.
Chuť a textura: Jemná oříšková chuť
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 1055 kJ / 252 kcal |
Tuky | 18 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g |
Sacharidy | 4 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 3,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Jikry z divokého lososa (ryby) (Oncorhynchus gorbusha) 96%, jedlá sůl, konzervant |
Latinský název ryby | Oncorhynchus gorbusha |
Velikost jikry | 3,5 mm |
Barva | sytě oranžová s narůžovělým nádechem |
Chuť | jemná |
Hmotnost | 100 g |
Návod na přípravu | určeno k přímé konzumaci |
Skladujte při teplotě | 0 °C až +4 °C. |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |
Způsob produkce | Lov - Rusko |
Země původu | Německo |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Kamčatka je tichomořský poloostrov s rozlohou 270 tisíc kilometrů čtverečních, který si díky své naprosté absenci průmyslu zachoval jedinečnou přírodu a ekologii. Růžový losos chycený v divočině je jedinečný tím, že se ve volné přírodě živí výhradně planktonem, malými rybami, kraby, krevetami, slávkami a jinými korýši, což znamená, že jeho strava neobsahuje umělé přísady, hormony a antibiotika.
Právě na Kamčatce se rodí nejchutnější a jedinečný kaviár z lososa. Kamčatský červený kaviár Gorbuša se vyznačuje jasně oranžovou barvou, příjemnou mořskou vůní, hustou konzistencí a bohatší chutí ve srovnání s kaviárem z růžového lososa získávaným na Aljašce. Pouze na Kamčatce a nikde jinde na světě se ryby loví nevodem 400 metrů od pobřeží.