Jeden z nejoblíbenějších druhů lososového kaviáru. Druh Gorbuša se vyznačuje jemnějším obalem jiker. Červený kaviár je bohatý na snadno stravitelné bílkoviny, obsahuje komplex aminokyselin a mastných kyselin Omega-3 a Omega-6, vitamíny A, E, D, K, skupinu B, železo, sodík, draslík, hořčík, fosfor a vápník, jód a lipidy.
Aljašský losos se rodí a žije ve studených vodách oceánu. Živí se planktonem a malými rybami, což znamená, že jeho strava neobsahuje umělé přísady, hormony ani antibiotika. Lov růžového lososa, nejmenšího druhu aljašského lososa, se koná koncem léta. Velikost vajec je od 3,5 mm. Barva je oranžová s jemným narůžovělým nádechem.
Energetická hodnota | 1055 kJ / 252 kcal |
Tuky | 18 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g |
Sacharidy | 4 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 3,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Jikry z divokého lososa (ryby) (Oncorhynchus gorbusha) 96%, jedlá sůl, konzervant - kyselina sorbová. |
Latinský název ryby | Oncorhynchus gorbusha |
Velikost jikry | 3,5 mm |
Barva | sytě oranžová s narůžovělým nádechem |
Chuť | jemná |
Hmotnost | 50 g |
Návod na přípravu | určeno k přímé konzumaci |
Skladujte při teplotě | 0 °C až +4 °C. |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. |
Způsob produkce | Lov - Aljaška |
Země původu | Německo |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |