Jak otevřít ústřici?

Vychutnávat si moře ve jeho nejintenzivnější podobě už nemusí být jen výjimečnou události při návštěvě restaurace. Dovážíme pro vás ustřice čerstvě vyloven z moře dvakrát týdně v balení po 6 kusech s praktickým nožíkem, a vy se je tam můžete dopřát doma, kdykoliv na ně dostanete chuť. 

  • Doba přípravy:
    1 minuta
  • Ústřice jsou epevně sevřené půlschránky, které je potřeba od sebe oddělit a obsah - tedy jemné maso s intenzivní chutí a vůní moře - vysrknout. 

Suroviny

počet porcí

Postup

  • Ústřici uchopte do utěrky a připravený nožík zasuňte mezi obě půlschránky. 

  • Oddělte je od sebe pootočením nožíku a dbejte přitom na to, aby se dovnitř nedostaly kousky schránky. 

  • Maso nožíkem seškrábněte do středu mušle, zakápněte citronem a máte připraveno k servírování :)

Dobrou chuť!