Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Ze všeho nejdřív si přepustíme máslo. V rendlíku na mírném ohni máslo zahřejeme a hlavně s ním NEMÍCHÁME a pomocí lžíce sbíráme bílý škraloup, dokud není máslo úplně průzračné.
Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, ty na proužky a nakonec na malé kostičky. Jablko zakápneme citronovou šťávou, vermutem a přidáme malou špetku soli a zamícháme.
Do kovové mísy oddělíme žloutky, přidáme citronovou šťávu, zbytek vermutu a špetku soli. Pomocí metličky vyšleháme do pěny. Na sporáku si přivedeme k varu vodu v menším rendlíku. Směs šleháme opět, ale tentokrát nad párou z vody a pomalu přiléváme přepuštěné máslo (ne všechno, necháme si ještě jednu velkou lžíci na smažení). Šleháme 30 sekund, pak sundáme z páry a dále šleháme mimo páru. Takto opakujeme, dokud omáčka nezhoustne.
Mušle si pěkně osušíme v papírové utěrce. Odtrhneme tuhý boční sval mušle - viz foto. Na pánvi rozpálíme velkou lžíci přepuštěného másla a na opravdu horké vložíme mušle. Opékáme maximálně minutu z každé strany! Jde nám o zlatou barvu, ale uvnitř musí mušle zůstat lesklá a šťavnatá.
Na talíř dáme lžíci ochuceného jablka pořádné dvě lžíce krémové omáčky a na ní opečené mušle, které dozdobíme kaviárem.
K dochucení doporučujeme bílý Kampotský pepř od .pepper..field., který pozvedne hřebenatky na vyšší úroveň!
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…