Hovězí plec od rodinné farmy Marka Čunáta.
Doba zrání: min. 7 dní
Hovězí plec je krásně prorostlé maso, které obsahuje, podobně jako karabáček, vyšší množství kolagenu. Na dušení si vyhraďte několik hodin, jedině tak docílíte bezkonkurenční chutě. Hovězí plec Vám dopřeje gurmetské Pohádky tisíce a jedné noci, jelikož je masem vhodným pro všechny druhy omáček, ale i na velmi oblíbené španělské ptáčky. Pro jejich přípravu, nebo pro dochucení Rajské a Svíčkové omáčky využijte naši nabídku Koření od Antonína.
Maso je kuchyňsky očištěné, připravené rovnou pro vaření. Jen vybalte a pusťte se do kulinaření.
Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření a 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.
Způsoby použití
na omáčky
dušení
Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.
Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.
Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce.
Energetická hodnota | 737 kJ / 176 kcal |
Tuky | 11 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6 g |
Sacharidy | 0,24 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | x |
Složení | Hovězí maso 100 %. |
Obchodní označení | Hovězí plec, chlazená, vyzrálá, vakuově balená |
Hmotnost | 500 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Ekologický způsob chovu. |
Země odchovu | Česká republika |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |