Hovězí krk od rodinné farmy Marka Čunáta.
Doba zrání: min. 7 dní
Hovězí krk, neboli Chuck-roll patří k přednímu hovězímu masu a nachází se za hlavou zvířete. Je pokračováním vysokého roštěnce, má skvělý poměr tuku a můžete z něj udělat i steak. Perfektně se hodí také na omáčky nebo mletá masa (například do hamburgerů).
Maso je kuchyňsky očištěné, připravené rovnou pro vaření. Jen vybalte a pusťte se do kulinaření.
Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření a 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.
Způsoby použití
pečení
dušení
vaření
Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.
Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.
Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce.
Energetická hodnota | 624 kJ / 149 kcal |
Tuky | 8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4 g |
Sacharidy | 0,3 g - z toho cukry 0,3 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | x |
Složení | Hovězí maso 100 %. |
Obchodní označení | Hovězí Chuck roll, chlazené, vyzrálé, vakuově balené |
Hmotnost | 500 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Ekologický způsob chovu. |
Země odchovu | Česká republika |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |