Havran Ryzlink vlašský

Ročník: 2019 Objem: 0.75 l

Ryzlink vlašský je stará a vysoce ceněná odrůda neznámého původu. Patří k nejpěstovanějším u nás (8,5 % z celkové plochy vinic).

Zlatá barva, výrazně grepové aroma s železitým podtónem. Chuť je plná a minerální. Víno zrálo v akátovém sudu.

Vhodná teplota servírování je 8-10 °C.

27900 Kč 750 ml 372 Kč/l

Havran Ryzlink vlašský

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Vláknina
Bílkoviny
Sůl

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Oxid siřičitý a siřičitany
Složení Víno, siřičitany. Může obsahovat stopy mléka.

Podrobné informace

O PRODUKTU

Barva Bílé víno
Obsah alkoholu (obj) 13.5 %
Výše zbytkového cukru Suché
Země původu Česká republika
Oblast Perná - Železná
Objem 0.75 l

O VÝROBĚ

Jakostní zatřídění Moravské zemské víno
Ročník 2019
Objem 0.75 l
Výrobce Vinařství Ondřej Havran, 1. května 670/112, 69201 Mikulov

SKLADOVÁNÍ A DOBA UCHOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě 18 °C.

Enolog a nadšený vinař. To je Ondřej Havran, majitel stejnojmenného vinařství z Mikulova, který svůj profesní život zasvětil vinné révě. A to ze všech stran. Ondřej je enologem, tedy odborníkem na víno a vinařství. Své dovednosti a znalosti praktikuje jako poradce vinařů. Na základě složení půdy, kterou ve svých vinicích mají, radí, která odrůda vína je pro danou oblast nejvhodnějši.

Ondřej Havran má i svou vlastní menší vinici, a část hroznů získává od sousedů, kterým pomáhal se stavěním vinohradu. Má tak přístup k těm nejkvalitnějším plodům, které pečlivě vybírá. Výsledkem je vždy skvělé víno, z kvalitních hroznů, kvalitně zpracované a vždy super chutné. Produkce Ondřeje je malá a unikátní, proto ji běžně v obchodech neseženete.

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".