Pinot Noir, česky Rulandské modré, je starobylá, středně pozdní moštová odrůda. Je jednou ze tří odrůd produkce v Champagne a představuje 38 % tamních vinic.
Cihlová barva, ve vůni cítíme lesní ovoce, chuť je plná.
Vhodná teplota servírování je 16-18 °C.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Oxid siřičitý a siřičitany |
Složení | Víno, siřičitany. Může obsahovat stopy mléka. |
Barva | Červené víno |
Obsah alkoholu (obj) | 14 % |
Výše zbytkového cukru | Suché |
Země původu | Česká republika |
Oblast | Vinařská obec Mikulov - Pod Sv. kopečkem I. |
Objem | 0.75 l |
Jakostní zatřídění | Moravské zemské víno |
Ročník | 2019 |
Objem | 0.75 l |
Výrobce | Vinařství Ondřej Havran, 1. května 670/112, 69201 Mikulov |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 18 °C. |
Enolog a nadšený vinař. To je Ondřej Havran, majitel stejnojmenného vinařství z Mikulova, který svůj profesní život zasvětil vinné révě. A to ze všech stran. Ondřej je enologem, tedy odborníkem na víno a vinařství. Své dovednosti a znalosti praktikuje jako poradce vinařů. Na základě složení půdy, kterou ve svých vinicích mají, radí, která odrůda vína je pro danou oblast nejvhodnějši.
Ondřej Havran má i svou vlastní menší vinici, a část hroznů získává od sousedů, kterým pomáhal se stavěním vinohradu. Má tak přístup k těm nejkvalitnějším plodům, které pečlivě vybírá. Výsledkem je vždy skvělé víno, z kvalitních hroznů, kvalitně zpracované a vždy super chutné. Produkce Ondřeje je malá a unikátní, proto ji běžně v obchodech neseženete.