Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s vůní citrónu.
Plátky nebo steaky halibuta jemně osolte a opepřete. Na středně rozehřáté pánvi nechte rozpustit 1 lžící oleje (ghí).
Halibuta opékajte přibližně 5 min z jedné a 5 min z druhé strany. Poté vyjměte z pánve.
Do stejné pánve dejte rozehřát máslo, zasypte moukou a důkladným mícháním spojte. Nakonec přidejte hutnou smetanu (creme fraiche), citronovou šťávu a bylinky.
Mezitím si zalejte kuskus vývarem (příp. jen vodou) se solí a nechte pár minut nasát tekutinu.
Rybu dochuťte solí a pepřem podle libosti. Podávejte na kuskusu.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně…