Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s vůní citrónu.
Plátky nebo steaky halibuta jemně osolte a opepřete. Na středně rozehřáté pánvi nechte rozpustit 1 lžící oleje (ghí).
Halibuta opékajte přibližně 5 min z jedné a 5 min z druhé strany. Poté vyjměte z pánve.
Do stejné pánve dejte rozehřát máslo, zasypte moukou a důkladným mícháním spojte. Nakonec přidejte hutnou smetanu (creme fraiche), citronovou šťávu a bylinky.
Mezitím si zalejte kuskus vývarem (příp. jen vodou) se solí a nechte pár minut nasát tekutinu.
Rybu dochuťte solí a pepřem podle libosti. Podávejte na kuskusu.