Platýs obecný, neboli bílý halibut, je největším z platýsovitých ryb. Má jemně aromatické maso s vysokým obsahem bílkovin. Díky minimu tuku se hodí na všechny způsoby úpravy, nejlepší je ale dušený v páře z vývaru a bílého vína nebo pečený v papilotě.
Náš halibut má velmi křehké maso, proto ho mrazíme s ochrannou glazurou, která zajistí maximální zachování chuti i textury. Po rozmrazení můžete zaznamenat vyšší množství tekutiny, ale nezoufejte - ryba samotná je bez přidané vody, jak jste u našich produktů zvyklí. Porce mohou být čtvercové nebo podélné podle části ryby, ze které pocházejí.
Zdroj ryby: Lovená
Chuť a textura
Jemná chuť, pevné maso
Způsoby použití
grilování
smažení
vaření v páře
pečení
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 441 kJ / 105 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 2,5 g |
Sůl | 0,3 g |
Sacharidy | 0 g |
Energetická hodnota | 441 kJ / 105 kcal |
Tuky | 2,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Platýs obecný. |
Latinský název ryby | Hippoglossus hippoglossus |
Obchodní označení | Halibut bílý, porce z filetu bez kostí, hluboce zmrazeno s ochrannou glazurou, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 440 g |
Bez glazury | 400 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | Výrobek může obsahovat kůži a kosti. |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | Vlečné sítě |
Země odlovu | FAO 21 Severozápadní Atlantik |
Země původu | Kanada |
Veterinární schvalovací č. | NL 6038 EG |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |