Mečoun je náš grilovací favorit - má skvělou masitou chuť, kterou podtrhne grilovaný chřest a mangold.
Chřest oloupeme, zbavíme tvrdých kořenů a dáme vařit do vroucí osolené vody na 2 minuty. Poté chřest schladíme v ledové vodě a osušíme.
Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší kolečka.
Mangold zbavíme kořene a jednotlivé lístky vložíme do osolené vroucí vody na 2 minuty, pak osušíme. Nakrájíme na osminky.
Do zakysané smetany přidáme sůl, pepř, citron šťávu, olivový olej, nasekanou šalvěj, petržel a tymián.
Mečouna osolíme a opepříme. Zprudka grilujeme 2 minuty z obou stran. Odložíme stranou.
Mečoun je báječná steaková ryba. Grilujeme ji spíše kratší dobu, aby zůstala šťavnatá.
Chřest a cukety grilujeme cca minutu z každé strany.
Na talíř položíme spařený mangold, grilovaný chřest a cuketu, steak z mečouna a přelijeme bylinkovým dipem. Dle chuti přidáme sůl, pepř.
Pestrobarevné léto je v plném proudu, proto ho musíme oslavit chutným salátem a halibutem - jak jinak, než na grilu?
Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami…
Tohle je prostě absolutní hit všech grilovacích parties. Nasládlá chuť krevet v doprovodu pikantně-nakyslého přelivu je skoro návyková. Krevety jsou navíc očištěné, bez střívka…