Grilované sardinky s toustem, grilovanou kukuřicí a salátem podle @Davidvkuchyni

Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.

  • Doba přípravy:
    30

Suroviny

počet porcí

  • Grilované sardinky: 500 g sardinek
  • 1 citron
  • mořská sůl
  • olivový olej Chiavalon Romano
  • Toust s bylinkovým máslem: 4 plátky toustového chleba
  • 40 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst bylinek
  • sůl
  • pepř
  • Grilovaná kukuřice: 2 kukuřice
  • olej Casas de Hualdo Arbequina
  • Zeleninový salát: 1 hrst směsi listových salátů
  • 1 ks rajče
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks paprika žlutá

Postup

  • Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout.

  • Oblíbené bylinky a česnek nasekáme najemno a přidáme k máslu. Osolíme a opepříme, promícháme.

    Bylinky vyberte dle své libosti a chuti. David použil tymián, petrželku a pažitku.

  • Kukuřici vaříme asi 15 minut ve vroucí, neosolené vodě. Po uvaření ji zchladíme a osušíme. Kukuřici grilujeme ze všech stran a poté nakrájíme na silnější plátky.

    Kukuřici můžete koupit už uvařenou - ušetříte tím čas a výsledek bude skvělý.

  • Zeleninu na salát nakrájíme na stejně velké kousky a smícháme s listovými saláty.

  • Toastový chléb opečeme v toustovači do zlatova. A poté potřeme bylinkovým máslem.

  • Sardinky očistíme a zbavíme vnitřností. Hlavu můžeme nechat. Osolíme a pokapeme olivovým oleje.

  • Grilujeme 2-3 minuty z každé strany. Během grilování salát dochutíme solí, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Pokud kukuřice příliš vychladla, můžeme ji na grilu znovu ohřát.

    Pokud chcete mít jistotu, že se sardinky nepřichytí k roštu, použijte pečící papír nebo speciální teflonovou podložku.

  • Sevírujeme grilované sardinky s bylinkovými tousty, zeleninovým salátem, grilovanou kukuřicí a kouskem citronu.

Dobrou chuť!