Léto ještě nekončí - využijte toho babího a při krásném víkendovém večeru si ugrilujte skvělou tmavou tresku.
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.
Brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 10 minut, skoro doměkka.
Poté brambory slijeme, rozložíme na talíř a necháme vychladnout. Následně je dáme do misky a smícháme s trochou olivového oleje.
Zeleninu a žampiony nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme najemno. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky.
Rozpálíme si gril. Vložíme brambory a grilujeme do zlatova. Poté je přemístíme na plech a těsně před servisem ohřejeme v troubě nebo na grilu.
Na gril vložíme pánev, kterou necháme rozehřát. Přidáme olivový olej, žampiony a opékáme asi 2 minuty.
Poté přidáme cibuli a opékáme další 1 minutu.
Nakonec přimícháme papriku, cuketu a česnek a opékáme asi 2 minuty.
Zeleninu zalijeme citronovou šťávou, necháme vyvařit, ochutíme solí a pepřem a pánev odstavíme z ohně a uložíme na teplé místo. Vmícháme rajče, jarní cibulku a bylinky.
Tresku potřeme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem.
Tresku vložíme na gril a opékáme asi 3 minuty z obou stran.
Servírujeme brambory, zeleninu a tresku. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme trochou zbylých bylinek.
Tento recept je součástí nové kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která bude brzy v prodeji na našem eshopu i v Boxxi house v Praze. Restart…
Treska po mexicku? Ano, i tak jí to sluší. Pikantní kabátek s jalapenos a podmanivá chuť koriandru. Lehká avšak zahřívací večeře podle receptu skvělé Lei Skálové pro zimní i…
Lea Skálová s našimi rybami už také vaří. V tomto receptu se podělila o její podání vánočního hodu - tresky obecné s lehkým salátem.
Loin je vysoký bílý sval masa zcela bez kostí. Kvalitou ho můžeme přirovnat ke svíčkové. Je jemné a šťavnaté a s oříškovou chutí černé čočky tvoří harmonický pár, který vašemu…