Grilovaná treska s brambory a restovanou zeleninou podle @Davidvkuchyni

Léto ještě nekončí - využijte toho babího a při krásném víkendovém večeru si ugrilujte skvělou tmavou tresku.

  • Doba přípravy:
    40 minut
  • Tresku v předvečer přípravy vyndejte z mrazáku a nechte ji přes noc v lednici pozvolna rozmrznout. Tak bude její chuť a textura jako u právě vylovené ryby.

Suroviny

počet porcí

  • Grilovaná treska 2 porce tresky tmavé
  • olivový olej
  • mořská sůl a pepř k dochucení
  • Pečené brambory 3 ks větších brambor
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Restovaná zelenina 1 menší cuketa
  • 150 g žampionů
  • 1 malá červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • 1 jarní cibulka
  • šťáva z půlky citronu
  • mořská sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
Doporučené snoubení

Famille Bougrier, Rosé d´Anjou AOP

Postup

  •  Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.

  •  Brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 10 minut, skoro doměkka.

  •  Poté brambory slijeme, rozložíme na talíř a necháme vychladnout. Následně je dáme do misky a smícháme s trochou olivového oleje.

  •   Zeleninu a žampiony nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme najemno. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky.

  •  Rozpálíme si gril. Vložíme brambory a grilujeme do zlatova. Poté je přemístíme na plech a těsně před servisem ohřejeme v troubě nebo na grilu.

  •  Na gril vložíme pánev, kterou necháme rozehřát. Přidáme olivový olej, žampiony a opékáme asi 2 minuty.

     Poté přidáme cibuli a opékáme další 1 minutu.

     Nakonec přimícháme papriku, cuketu a česnek a opékáme asi 2 minuty.

  •  Zeleninu zalijeme citronovou šťávou, necháme vyvařit, ochutíme solí a pepřem a pánev odstavíme z ohně a uložíme na teplé místo. Vmícháme rajče, jarní cibulku a bylinky.

  •  Tresku potřeme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem.

  •  Tresku vložíme na gril a opékáme asi 3 minuty z obou stran.

  •  Servírujeme brambory, zeleninu a tresku. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme trochou zbylých bylinek.

Dobrou chuť!